Wonderlijke goal De Laet is hoogtepunt van vlotte Antwerpse zege tegen Oostende

do 20 oktober 2022 20:42
    1. 66' - Verv. Zech Medley door Indy Boonen
    Jupiler Pro League - speeldag 13 - 20/10/22 - 18:45

Antwerp heeft zich weer in het zog van leider Genk genesteld dankzij een logische overwinning tegen KV Oostende. Ritchie De Laet schudde vroeg in de match een heerlijk afstandsschot uit zijn sloffen. Oostende maakte nog gelijk, maar de goal werd op advies van de VAR afgekeurd.

Antwerp - Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Vlak na rust komt een onmondig Oostende (even) op gelijke hoogte tegen Antwerp, maar het feestje gaat niet door na een VAR-interventie. Een paar minuten later komt Antwerp wel tot scoren en gaat de wedstrijd op slot.

• Man van de match: Geen doelpunten voor Vincent Janssen vanavond, maar de Nederlander was andermaal belangrijk voor het aanvallende spel van Antwerp. Met twee assists had hij zo opnieuw een grote invloed op de zege.

• Statistiek: Antwerp doet het voorlopig uitmuntend in het eigen Bosuilstadion. De ploeg liet nog geen punt liggen in eigen huis en wint nu al voor de 7e keer op rij. Het clubrecord werd gevestigd in 1975 (10 op rij).

Vroeg doelpunt van De Laet gooit wedstrijd op slot

Antwerp kreeg vanavond Oostende op bezoek en beide ploegen hadden nood aan een deugddoende prestatie na vorig weekend. Antwerp ging kansloos de boot in tegen Standard (3-0) en Oostende kreeg een opdoffer van jewelste tegen Union (1-6).

De thuisploeg mocht al snel vieren na een geweldig doelpunt van Ritchie De Laet. De rechtsback werd na iets meer dan twee minuten door Vincent Janssen gevonden en knalde het leer van net buiten de zestien hard in de winkelhaak.

Droomstart.

Goed voor de wedstrijd was het doelpunt dan weer niet, want Antwerp liet het gaspedaal wat los en kon makkelijk controleren tegen een machteloos Oostende. Een afgekeurd doelpunt van (opnieuw) De Laet was het enige andere hoogtepunt in een voorts matige eerste helft.

Meer spektakel in de tweede helft

Beterschap in de tweede helft, want al snel leek Oostende op gelijke hoogte te komen. Een doelpunt van McGeehan werd echter afgekeurd na een verwarrende fase met Janssen en Urhoghide. De VAR zag een fout van de verdediger op Janssen en floot in het voordeel van de thuisploeg.

Aan de overkant viel het doelpunt dan weer wel. Opnieuw was het Janssen met de assist, deze keer kon Ekkelenkamp afwerken en de 2-0 tegen de touwen schieten.

Nadien kregen beide ploegen nog een paar kansen, maar Antwerp bleef de betere ploeg en klom ten slotte ook nog verdiend op een 3-0 voorsprong. Invaller Frey legde de eindstand vast.

Beide ploegen zullen snel hun aandacht verleggen naar dit weekend want daar wachten belangrijke duels. Oostende vecht een kelderduel uit tegen Zulte Waregem en Antwerp mag gaan strijden om de leidersplaats tegen Genk.

"We zitten in de hoek waar de klappen vallen"

Ritchie De Laet (Antwerp): "Leuk om zo'n doelpunt te scoren. De bal kwam perfect voor mijn voet. Ik kom als verdediger niet vaak in de positie om aan te leggen, dus dan neem je die kans natuurlijk. We hebben de wedstrijd eigenlijk volledig gecontroleerd, 3-0 lijkt mij een goede uitslag. Deze prestatie nemen we mee naar de topper tegen Genk."

Anton Tanghe (Oostende): "We komen snel op achterstand, wat de wedstrijd nog een stuk lastiger maakt. We zitten momenteel wel in de hoek waar de klappen vallen. Na vanavond moeten de hoofden weer leeg en kijken we naar de wedstrijd tegen Zulte Waregem, dat is eigenlijk een 6-punten-wedstrijd."

Yves Vanderhaeghe (trainer Oostende): "We zijn te laks en te braaf gestart, maar je kan natuurlijk alleen maar applaudisseren voor het mooie doelpunt. In de tweede helft spelen we een pak beter en komen we op 1-1. Die cruciale beslissing van de VAR is dan in ons nadeel, al vind ik dat het geen fout was. We konden hen een paar keer pijn doen, maar lieten het na om te scoren. Bij Antwerp is er dan misschien wat meer kwaliteit en komen zij wel tot scoren."

Mark van Bommel (trainer Antwerp): "Na een 3-0 zege moet je tevreden zijn, al vind ik dat we na de 1-0 wat te onzorgvuldig zijn geweest, waardoor het een spannende wedstrijd bleef. Die 2 doelpunten vallen uiteindelijk wel, maar wel wat te laat. We gaan ons nu voorbereiden op de belangrijke wedstrijd tegen Genk dit weekend."

90+5'

EINDE 3-0

De wedstrijd zit erop. Antwerp wint verdiend van een matig Oostende. Eindstand: 3-0.

90+5'

Een goede aanval van Antwerp wordt nog afgevlagd wegens buitenspel. Het lijkt erop dat de 3-0 stand zal blijven staan.

90+1'

We krijgen nog 5 minuten toegevoegde tijd. Valt er nog een doelpunt uit de lucht?

90+1'

84'

Een debutant in de JPL! De 17-jarige Vermeeren speelde al in Europa, maar maakt dus nu zijn eerste minuten in de Belgische eerste klasse.

83'

Bätzner kreeg een kansje om zijn misser van daarnet goed te maken, maar het schot van de Duitser vliegt rakelings naast de paal van Butez.

81'
    81'

Daar is de thuisploeg opnieuw! Phillips duikt de 4-0 van Ekkelenkamp uit de onderhoek.

78'

Frey maakt er 3-0 van

Nu is de wedstrijd helemaal gedaan! Ook de pas ingevallen Frey maakt zijn doelpuntje. De Zwitser combineerde met Stengs en Ekkelenkamp en kon na een paar flipperkas-momentjes het hoofd toch koel houden en de bal in doel leggen.

71'

Oostende laat de aansluitingstreffer liggen

Heel mooie aanval van Oostende, maar de afwerking laat hen in de steek! Boonen stuurt Ambrose binnendoor en die bedient Bätzner. De Duitser werkt slordig af en ziet zijn bal over het doel van Butez vliegen.

70'

Frey en Bataille mogen nog 20 minuten meespelen. De Laet en Janssen verlaten het veld onder luid applaus van de thuisfans. Prima wedstrijd van beide spelers.

69'
    67'

Daar is ook Oostende nog eens. Een schotje van D'Haese rolt tot in de handen van Butez.

66'
    63'

Antwerp gaat even in overdrive, maar voorlopig komt er geen doelpunt bij.

Tom Boudeweel
    62'

Antwerp paar keer dicht bij de 3-0

Daar zijn ze opnieuw. Gerkens ziet Muja op de linkerflank, die moederziel alleen staat. Zijn schot wordt in hoekschop verwerkt. Nadien probeert Stengs het ook eens, zonder succes.

60'

Deze keer kreeg Balikwisha de kans op de 3-0. Een pas van Gerkens was bedoeld voor Janssen, maar belandt bij de jonge Belg. Zijn schot vliegt een metertje naast. Dat was ook meteen zijn laatste actie, want Muja komt hem vervangen.