3. 42' - Doelpunt - Marco Ilaimaharitra (2 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 13 - 18/10/22 - 18:31
42'
Marco Ilaimaharitra
42'
2 - 0

Charleroi en KV Kortrijk hebben na een 0 op 6 vrede moeten nemen met een puntendeling. Voor de bezoekers voelde het na een dubbele achterstand aan als een overwinning, voor Charleroi was de 1 op 9 een slag in het gezicht. De thuissupporters uitten hun ongenoegen door vuurpijlen op het veld te gooien.

Charleroi - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Bij het ingaan van de extra tijd komt Charleroi nog bijzonder dicht bij de overwinning. Benbouali lijkt met een knappe volley op weg naar de winning goal, maar een schitterende redding van Ilic beslist er anders over.

• Man van de match: Felipe Avenatti speelde zijn basisplaats kwijt na de nederlaag tegen Zulte Waregem, maar de Uruguayaan vertolkte vanavond zijn rol als invaller met verve. Patron kon hem eerst nog van de gelijkmaker houden, maar bij de tweede kopbalpoging was het wél raak.

• Opvallend: Opnieuw een gelijkspel tussen Charleroi en Kortrijk en dat al voor de derde opeenvolgende keer. Vorig seizoen werd het ook al 2-2 in Kortrijk en 1-1 in Charleroi. De laatste 5 onderlinge competitieduels leverden zelfs 4 gelijke spelen op.

Slap Kortrijk geeft niet thuis in eerste helft

Uit onvrede voor het aftrapuur bedankten de Kortrijk-supporters voor de trip naar Charleroi. Eén KVK-supporter had de memo niet gekregen en zag eenzaam in de tribune hoe zijn ploeg er niks van bakte in de eerste helft.

Ook de harde kern van Charleroi protesteerde tegen het aftrapuur én het eigen bestuur en kwam pas na 12 minuten opdagen. Net op tijd om te zien hoe Hosseinzadeh een reuzenkans de nek omwrong na mistasten van Silva op een verre uittrap van Patron.

Rond het halfuur was het Lamkel Zé die met een slechte aanname de mist inging en nu strafte Charleroi het wél af. Mbenza lanceerde Heymans en met een knappe sliding was die Watanabe en Ilic te snel af: 1-0.

Kort voor de rust verdubbelde de thuisploeg zijn voorsprong en weer hadden ze bij Kortrijk boter op het hoofd. Hosseinzadeh profiteerde van het balverlies en speelde Ilaimaharitra aan. Die rook zijn kans en mikte een knap afstandsschot in de verste hoek, buiten het bereik van Ilic.

Charleroi geeft 2-0-voorsprong weg, colère bij thuisaanhang

Kortrijk kwam als herboren uit de kleedkamer en duwde Charleroi meteen achteruit. Patron moest na een werkloze eerste helft plots zijn kunnen tonen op pogingen van Gueye en D'Haene. Bij de derde kans was het wél raak voor de bezoekers. Op een schitterende voorzet van Lamkel Zé tikte Gueye van dichtbij de aansluitingstreffer binnen.

Charleroi verzoop bijna in de Kortrijkse aanvalsgolven, maar herstelde gaandeweg het evenwicht. Toch kon de thuisploeg pas 20 minuten voor het einde zelf nog eens gevaarlijk zijn toen Kayembe invaller Benbouali lanceerde. Silva kon met een ultieme tackle een reuzenkans op de 3-1 afblokken.

In de slotfase schakelde Kortrijk plots toch nog een versnelling hoger. Patron kon invaller Avenatti van de gelijkmaker houden en kwam met de schrik vrij toen Mbayo in de nasleep de paal trof. Kort daarna kreeg Avenatti een nieuwe kans op een gemeten voorzet van D'Haene en nu was Patron wél geklopt: 2-2.

De gelijkmaker deed de stoppen doorslaan bij de harde kern van Charleroi. Vuurpijlen werden het veld opgegooid en scheidsrechter Staessens moest de wedstrijd 10 minuten stilleggen. Bij het ingaan van de extra tijd kwam Charleroi alsnog dicht bij de overwinning, maar Ilic kon een volley van Benbouali nog net op de lijn redden.

Edward Still: "Verschil tussen eerste en tweede helft is onbegrijpelijk"

• Adnan Custovic (trainer Kortrijk): "Ik vond ons in de eerste helft niet zo slecht, maar we maakten te veel individuele fouten en gaven zo de goals weg. In de tweede helft heeft de ploeg uitstekend gereageerd. We hadden meerdere kansen, het punt is oververdiend. Desondanks zakken we wel een plaats in het klassement. Met deze ploeg is het een schande om 17e te staan. We slagen er niet in om een volledige wedstrijd op niveau te spelen. Tegen Zulte Waregem was onze eerste helft goed en onze tweede heel slecht. In Genk werden we gedomineerd, maar reageerden we goed in de tweede helft."

• Edward Still (trainer Charleroi): "Het verschil tussen de eerste en de tweede helft is onbegrijpelijk. We waren echt goed in de eerste helft. Niet top, maar wel goed genoeg om die twee doelpunten te maken. Er waren zelfs kansen om meer te scoren. In de tweede helft had ik het gevoel dat we bang waren. Ik weet niet waarom. We hebben geen druk meer gezet zoals we in de eerste helft deden. Het protest van de supporters? Wij moeten gewoon de volgende wedstrijd winnen. Ik kan daar geen energie in steken, ik heb geen controle over die situatie. Ik kan alleen alles zo goed mogelijk voorbereiden voor de volgende wedstrijd tegen Cercle en er alles aan doen om die wedstrijd te winnen."

90+15'

Een striemend fluitconcert van de thuissupporters. Charleroi leek aan de rust op weg naar een vlotte overwinning, maar gaf in de tweede helft een 2-0-voorsprong nog uit handen. In een tumultueuze slotfase kwam Kortrijk alsnog langszij dankzij Avenatti. Het leidde tot wangedrag bij de harde kern van Charleroi, waardoor de wedstrijd even stilgelegd werd.

90+14'

Benbouali mikt volley over

Benbouali krijgt een nieuwe kans, maar dit keer mikt hij in één tijd hoog over. De tijd begint te dringen voor de thuisploeg.

90+12'

Ilic voorkomt de 3-2!

Bij het ingaan van de drie minuten extra tijd komt Charleroi bijna opnieuw op voorsprong. Benbouali kan van dichtbij afdrukken, maar Ilic redt op de lijn!

90+11'

De harde kern van Charleroi keert zijn team de rug toe. Hopelijk blijft het dit keer bij symbolische acties.

90+11'

Wedstrijd hervat

Na een kort oponthoud kunnen we weer voetballen. Nog twee minuten reguliere speeltijd staan er op de klok. Afwachten hoeveel extra tijd er nog bij komt.

90+10'
90+9'
90+7'
90+1'

89'

Wedstrijd stilgelegd door wangedrag Charleroi-supporters

De gelijkmaker leidt tot jammerlijke taferelen bij de harde kern van Charleroi. Vuurpijlen worden op het veld gegooid. De brandweer moet tussenbeide komen. Scheidsrechter Staessens grijpt in en stuurt de spelers de tunnel in.

88'

Kortrijk komt langszij!

Dan toch 2-2 voor Kortrijk! D'Haene pakt opnieuw uit met een prima voorzet en dit keer kan Avenatti het wél afwerken. Hij kopt de gelijkmaker onhoudbaar voorbij Patron.

86'

Charleroi ontsnapt!

Kortrijk komt plots bijzonder dicht bij de gelijkmaker, maar het zit de bezoekers niet mee. Patron houdt Avenatti met een knappe redding van de gelijkmaker en in de nasleep mikt Mbayo op de paal.

80'
78'

Het momentum lijkt al een tijdje weg voor Kortrijk, maar met de krappe voorsprong blijft het opletten voor Charleroi. Houdt de thuisploeg stand in de slotfase?

72'
72'

Geel voor Kayembe

Ook Kayembe loopt tegen een gele kaart aan. Hij wordt bestraft voor een overtreding op Keita. Opnieuw een vrije trap voor Kortrijk. Keita probeert het rechtstreeks, maar kan zijn schot niet kadreren.