Konan N'Dri
86'
Konan N'Dri
4 - 2

Eupen heeft eindelijk nog eens in eigen huis kunnen winnen. OH Leuven ging in de tweede helft helemaal onderuit en zakt na een 4 op 15 naar de middenmoot in het klassement.

Eupen - OH Leuven in een notendop:

• Sleutelmoment: OH Leuven kan in de tweede helft een derde keer op voorsprong komen, maar Mario Gonzalez trapt de strafschop over. Zo'n tien minuten later is het aan de overzijde wel raak.

• Man van de match: Konan N'Dri was met zijn snelle benen een gesel voor de OHL-defensie. Eerst werd er nog een treffer van hem afgekeurd, maar op het einde besliste de Ivoriaan de wedstrijd dan toch.

• Opvallend: Het is dit seizoen alles of niets voor Eupen. Het speelde dit seizoen nog geen enkele keer gelijk. OH Leuven verliest dan weer voor het eerst van een kleinere ploeg.

Eupen knokt zich twee keer terug in de partij

Eupen en OH Leuven maakten er een waar spektakelstuk van Am Kehrweg. De weinige aanwezige fans kregen wel waar voor hun geld. OH Leuven leek op weg naar een makkelijke zege na de vroege openingstreffer van Gonzalez.

Toch liet de thuisploeg zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Niet nog eens, dachten ze na de 5-1-nederlaag tegen Cercle Brugge. Eupen toonde vanavond veel veerkracht en kwam weer langszij via Charles-Cook.

Zo'n drie minuten later ging de bal op de stip voor OHL na hands van Paeshuyse. Gonzalez zette de elfmeter om. Zijn achtste treffer in even veel wedstrijden voor de topschutter.

Nog voor de rust hingen de bordjes nog maar eens gelijk. Nu kreeg de thuisploeg een strafschop na een handsbal. Stef Peeters liet die kans niet liggen: 2-2 aan de rust.

Gonzalez mist strafschop bij 2-2

Het kon dus nog alle kanten uit. Zeker wanneer OHL nog maar eens een elfmeter kreeg. Gonzalez zette zich andermaal achter de bal, maar liet zijn hattrick liggen.

Dan krijg je natuurlijk het deksel op de neus. Eerst werd de 3-2 van N'Dri nog terecht afgekeurd voor buitenspel, een paar minuten later trof Magnée wel raak. N'Dri deed de boeken in het slot helemaal dicht: 4-2.

De vierde zege van het seizoen zorgt voor wat ademruimte bij Eupen. OH Leuven begint de rol met de subtop wat te lossen.

Storck: "Een fantastische reactie"

• Mathieu Maertens (OH Leuven): "Die voorsprong moet je proberen vast te houden. Dan valt die 2-2 net voor de rust, dat was slechte timing. Maar ik denk dat we de goals iets te snel weggeven vandaag.We geven de 3-2 en de 4-2 te makkelijk weg. Oké je mist een penalty, maar dan is de wedstrijd nog niet gedaan. Dan staat het nog altijd 2-2. Misschien lieten we dan de kopjes wat hangen. Er waren er bij onze jongens 9 met een voedselvergiftiging en 5 met een virale infectie. Misschien waren ze niet 100 procent."

• Gary Magnée (Eupen): "Ik denk dat we goed gereageerd hebben na die 2 vorige wedstrijdden. Die waren catastrofaal. We hebben laten zien dat we er nog zijn in de eerste klasse. Na de match tegen Cercle Brugge hebben we samen gezeten en de goede vragen gesteld. Wat er veranderd moest worden bijvoorbeeld. Op het veld hebben we laten zien dat we agressiever waren. We waren echt een ploeg."

• Marc Brys (OH Leuven): "Het was een slechte wedstrijd. Er waren redenen voor, maar als je 2 keer voor komt is het jammer dat je die wedstrijd uit handen geeft. We zaten met een kleine epidemie, maar daar moeten we ons niet achter verschuilen.  Als we het verstandiger aanpakken en meer gesloten spelen, dan gebeurt dit niet. De kracht en de power ontbrak om echt door te bijten op de juiste momenten."

• Bernd Storck (Eupen): "Het was een heel moeilijke wedstrijd. De tegenstander kwam 2 keer op voorsprong en je moet telkens terugvechten. Het was ongelooflijk. We hebben een fantastische reactie gegeven.Ik denk dat we deze zege dan ook verdienen. We speelden als een team. Zij wilden altijd van achteruit opbouwen en wij wonnen vaak die tweede ballen. En dan kunnen we kansen creëeren. In de laatste 2 wedstrijden waren we te passief."

20:19

Ook de attractieve tweede helft zit erop. OHL kreeg de kans om opnieuw op voorsprong te komen, maar Gonzalez miste de strafschop. Aan de overzijde was het dan wel raak via Magnée. In het slot besliste N'Dri de partij helemaal: 4-2.

90+1'
90'

3' extra

De wedstrijd is gespeeld, maar we krijgen wel nog 3 minuten extra tijd.

86'

N'Dri maakt het helemaal af!

N'Dri heeft zijn doelpunt dan toch te pakken. Met zijn snelle benen legt hij de Leuvense verdediging in de luren. Hij maakt het ook fraai in de verste hoek af: 4-2. De drie punten zijn binnen voor Eupen.

84'

Wat kan OHL nog?

OHL krijgt een vrije trap op een interessante plek. Tamari zorgt voor de voorzet en Dom kan er zijn hoofd tegen zetten. Het vormt geen gevaar voor Moser.

83'
78'
76'

Dan toch de 3-2!

Het was slechts uitstel van executie. Kral zwiept het leer voor doel en aan de tweede paal staat Magnée klaar om de bal binnen te tikken. Zal het dan toch eens lukken voor Eupen?

74'

Daar is Eupen opnieuw! Davidson kan koppen op een hoekschop, maar Cojocaru brengt redding. In de rebound kan Pletinckx het leer ontzetten.

73'

Buitenspel!

Het feestje aan de Oostkantons gaat niet door. De VAR kijkt naar de beelden en keurt de treffer af. Magnée stond dus buitenspel.

71'

N'Dri maakt er 3-2 van!

Geen 2-3, maar wel 3-2! Magnée brengt het leer voor doel en daar kan N'Dri binnen tikken. Eupen op voorsprong, of stond Magnée buitenspel?

66'
65'

Maertens draait goed weg en probeert een derde penalty voor zijn team te versieren. Van Driessche ziet er echter geen graten in. Veel was daar ook niet aan de hand.

65'

Bal tegen de lat!

Het stond bijna 2-3. Kiyine zwiert een vrije trap voor doel en Stef Peeters kan de bal beroeren. Hij zorgt ei zo na voor een owngoal, maar de lat brengt redding voor Eupen.