5. 83' - Doelpunt strafschop - Maxim De Cuyper (2 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 15 - 29/10/22 - 18:18
83'
Maxim De Cuyper
83'
2 - 2

Westerlo-trainer Jonas De Roeck heeft niet kunnen winnen van zijn ex-club STVV. De eerste helft van Westerlo was te zwak, terwijl STVV in de tweede helft de winning goal maakte meteen na de gelijkmaker van Maxim De Cuyper. Voor Westerlo is het de zevende nederlaag, de tweede in eigen stadion.

Westerlo - STVV in een notendop

• Sleutelmoment: In de euforie van de (verdiende) 2-2 voor Westerlo in het slot van de wedstrijd staat de organisatie even niet op punt bij de thuisploeg. De VAR heeft dat beter gezien dan de lijnrechter en keurt de 2-3 van Hayashi goed.
  • Opvallendste Man van de Match:  Westerlo-verdediger Perdichizzi speelde een ongelukkige rol in alle drie de goals van STVV.
  • Opvallend: De volgende dagen zal duidelijk worden of Nacer Chadli helemaal een kruis moet maken over zijn WK-ambities. Hoe ernstig is zijn blessure?

Vijf goals in aantrekkelijke wedstrijd

Het plan van Bernd Hollerbach werkte perfect in de eerste helft. Dat Westerlo over de hele wedstrijd 67 procent balbezit had, vond de Duitser geen enkel probleem. Hij was vooral tevreden met hoe zijn spelers voor de pauze een perfecte verdedigende muur optrokken.

Westerlo miste in de eerste helft creativiteit en individuele flitsen. Maxime De Cuyper gaf niet thuis, Lyle Foster ook niet en Nacer Chadli viel al uit na tien minuten.

De thuisploeg kreeg de rekening gepresenteerd voor dat vruchteloos aanvallen. Bruno troefde eerst Perdichizzi af aan de tweede paal en Perdichizzi maakte net voor rust ook nog een penaltyfout op Hayashi. Bruno scoorde zo zijn tweede van de avond.

Westerlo was veel beter na de rust. Het was onbegrijpelijk hoeveel ruimte De Cuyper kreeg om de 1-2 van dichtbij te maken en de VAR had helemaal juist gezien dat de thuisploeg ook een penalty verdiende omdat Hashioka op de voet van uitblinker Akbunar ging staan.

Met nog een tiental minuten te spelen geloofde Westerlo dat het nog voorbij STVV kon, maar in dat enthousiasme verslikte het zich. Hayashi scoorde een minuut na de gelijkmaker de 2-3. De lijnrechter gaf buitenspel aan, maar de VAR zag het anders. Goed voor de vijfde zege van het seizoen voor STVV.

Hollerbach: "Iedereen in het stadion kan tevreden zijn"

Jonas De Roeck: "Het is nooit leuk om thuis te verliezen, maar ik zou het erger vinden als we hadden verloren met slecht spel. We hebben geprobeerd te voetballen en de vrije man te zoeken. We spelen tegen een ploeg die met een laag blok speelde. Tegen STVV scoren is heel moeilijk, dat is gewoon zo. Zij waren heel efficiënt en leep, want ik denk niet dat we echt veel hebben weggegeven. Dit voelt als een zware afstraffing."

Bernd Hollerbach:
"Ik ben heel tevreden met de zege en ik denk dat iedereen die vandaag in het stadion zat eigenlijk tevreden naar huis kan (glimlacht). De twee ploegen wilden winnen, daarom zeg ik dat. Deze prestatie geeft zelfvertrouwen. Het was een moeilijke wedstrijd. We zijn goed met de emoties omgegaan en de mentaliteit van mijn team is heel goed."

90+6'

Laatste fluitsignaal

Westerlo lijft zijn tweede nederlaag in eigen stadion van het seizoen. Het was een wedstrijd met twee gezichten, maar STVV sloeg na rust op het perfecte moment toe. Net op het moment dat Westerlo zelf aan winnen dacht.

90+5'

Westerlo probeert nog, maar Foster mist zijn controle net op het moment dat dat echt niet mag gebeuren. Was dit de laatste kans op een gelijkmaker voor de thuisploeg?

90+1'

90'

Zes minuten extra tijd

Westerlo krijgt zes minuten om nog iets te doen aan de achterstand.

87'

De goal telt !!!

STVV staat opnieuw op voorsprong. De goal van Hayashi telt zo heeft de VAR laten weten. Opnieuw een dreun voor Westerlo.

84'

Heeft Hayashi de 2-3 gemaakt?

De VAR moet gaan tekenen en meten. Hayashi heeft er in de rebound 2-3 van gemaakt. De lijnrechter heeft gevlagd, maar in de herhaling is het niet te zien. Over naar Tubeke dus....

84'
83'

De bordjes staan weer gelijk: 2-2

De Cuyper grijpt deze unieke kans met twee handen. Hij trapt de penalty rechtdoor en verschalkt zo Schmidt. De gelijkmaker is verdiend op basis van de tweede helft van Westerlo.

83'
81'

Penalty voor Westerlo!!

Westerlo krijgt de kans om 2-2 te maken vanop de stip. Scheidsrechter Vergoote geeft penalty en dat lijkt de enige juiste beslissing.

78'

Krijgt Westerlo een penalty?

Hashioka is op de voet van Akbunar gaan staan. Ref Vergoote heeft het niet gezien, maar de VAR wel en roept Vergoote naar de zijkant. Wat beslist die?

75'

Het mag niet zijn voor Akbunar

Alweer net niet voor Akbunar. De Turk schiet een voorzet van De Cuyper hard op doel. De bal vertrekt veelbelovend, maar Teixeira kan er zijn hoofd nog tegen gooien. Akbunar kan het nauwelijks geloven.

71'

Vier nieuwe namen

Zowel De Roeck als Hollerbach grijpen in. Koita en Bocat gaan rusten bij STVV. Bij Westerlo verlaten Dierckx en Neustädter het veld.

69'

Schmidt mag niet staan slapen

Akbunar trapt een voorzet, die (onbedoeld) meer weg heeft van een schot. STVV-doelman Schmidt is alert en kan de bal onder zijn dwarslat wegtikken. Nog altijd geen 2-2.

67'

Geel voor Koita

Koita gaat op het been staan van Akbunar en krijgt daar terecht geel voor. De Turk van Westerlo valt deze partij niet veel te verwijten, behalve zijn misser op 2-2 dan. Voor de rest speelt hij vol passie en overgave.