Club BruggeKV Oostende
Brent Staessens
Jan Breydelstadion
19469

Club Brugge wint, maar nieuwe penaltymissers en blunder van Boyata zijn stof tot nadenken

za 29 oktober 2022 22:37
  1. 39' - Doelpunt - Ferran Jutglà (2 - 0)
  1. 57' - Doelpunt - Fraser Hornby (2 - 1)
  2. 59' - Geel - Casper Nielsen
  3. 85' - Verv. Casper Nielsen door Lynnt Audoor
  4. 85' - Verv. Hans Vanaken door Éder Balanta
  5. 85' - Verv. Brecht Capon door Milan Govaers
Jupiler Pro League - speeldag 15 - 29/10/22 - 20:46
39'
Ferran Jutglà
39'
2 - 0
57'
Fraser Hornby
2 - 1
57'

Club Brugge heeft zich hersteld van de pandoering tegen Porto in de Champions League. KV Oostende was het kind van de rekening, al deed ook de kustploeg de landskampioen even twijfelen na de 2-2 gelijkmaker. Net als tegen Porto miste Club Brugge opnieuw twee penalty's, waardoor het strafschopspook nu echt wel om de hoek loert.

Club Brugge - KV Oostende in een notendop:

• Pineut van de Match: Geen MVP, wel een opvallende schlemiel in deze partij. Dedryck Boyata ging tot twee keer toe zwaar in de fout en bracht KVO eigenhandig terug in de wedstrijd. Tot overmaat van ramp werd de Rode Duivel ook nog eens uitgefloten door het thuispubliek. Wat zou Roberto Martinez denken na deze wedstrijd?

• Sleutelmoment: Na de 2-2 van Hornby gelooft KVO opnieuw volop in zijn kansen. Club verliest zijn grip op de wedstrijd, tot scheidsrechter Staessens opnieuw naar de stip wijst en Nielsen zijn penalty in de herneming kan binnenduwen.

• Strafschopprobleem? Club Brugge lijkt stilaan toch met een penaltyprobleem te kampen. Net zoals tegen Porto miste de landskampioen vandaag opnieuw twee strafschoppen. In totaal miste blauw-zwart nu al meer dan de helft van zijn elfmeters dit seizoen.

Landskampioen in spaarmodus richting dubbele bonus

Wie een blitzstart van Club Brugge verwachtte na de Europese oplawaai tegen Porto kwam bedrogen uit. De landskampioen speelde de bal gezapig rond in de openingsfase en toonde nooit echt de intentie om het compact KVO-blok uit verband te spelen.

Toch kwam de thuisploeg 10 minuten voor de rust plots op voorsprong. Katelaris stapte kinderlijk uit op Vanaken en liet daardoor een zee van ruimte achter zich. De Club-kapitein profiteerde optimaal en duwde de 1-0 beheerst voorbij een grabbelende Phillips.

KVO gooide zijn wedstrijdplan helemaal overboord en dat loonde bijna meteen. Mignolet moest vol aan de bak om de nekslag van Hornby uit zijn doel te houden. Een cruciale redding zo bleek, want enkele tellen later jaste Jutgla de 2-0 staalhard tegen de touwen na een foutje van Capon.

Blunderende Boyata en 2 gemiste strafschoppen houden Club niet van de zege

Kort na de pauze leek de wedstrijd helemaal gespeeld toen de thuisploeg een strafschop kreeg na een duwfout op Nusa. Jutgla zette zich achter de bal, maar mikte flauw in de handen van Phillips.

Tot overmaat van ramp ging vervolgens tot twee keer toe het licht uit bij Boyata. De Belg zette Hornby eerst eigenhandig op weg naar de 2-1, waarna een onbesuiste strafschopfout KVO helemaal opnieuw in de wedstrijd bracht.

Toch mocht Club een kwartier voor tijd opnieuw ademhalen (of net niet?) toen de bal opnieuw op de stip ging. Phillips pakte namelijk ook de strafschop van Nielsen, maar de Deen mikte de 3-2 in de herneming toch nog binnen. Een owngoal van Katelaris duwde KVO uiteindelijk helemaal kopje onder.

Club Brugge herpakt zich zo na de zware oplawaai in de Champions League, maar blijft wel met één grote vraag achter: Wie neemt in hemelsnaam de volgende strafschop voor zijn rekening?

Hoefkens: "Vanaf nu trappen we elke dag 10 penalty's"

Carl Hoefkens (trainer Club Brugge): "In de tweede helft vonden we nog beter de ruimtes dan in de eerste helft en dan komt die penalty. We verwachten dan om eindelijk nog eens een penalty te scoren, maar dan missen we weer", vertelde Carl Hoefkens na de wedstrijd.

"Niet veel later krijgen we dan het tegendoelpunt door een individuele fout. Vervolgens krijgen we de 2-2 tegen en op dat moment verwachtte ik een reactie. Vandaag hebben we die wil gezien om na een tegenslag de situatie recht te zetten, samen met het publiek."

"Het verraste me wel dat Boyata werd uitgefloten door het publiek. Ik ben zeer tevreden over hoe Dedryck zich in de groep begeeft en hoe hij zijn ervaring deelt. Hij heeft ook teruggeknokt na zijn blessure. Het is allemaal niet zo gemakkelijk  natuurlijk. Maar na de wedstrijd was het ook mooi om te zien hoe de Club-fans hem meteen opnieuw steunden, dat is typisch Club Brugge", blikte Hoefkens tevreden terug.

"Vanaf nu trainen we zeker op penalty's, elke dag 10", reageerde de trainer met een kwinkslag op de penaltymissers van deze week. "Het is echt bizar, want we hebben enorm goede voetballers lopen. Maar penalty's zijn toch nog iets anders."

Vanderhaeghe: "Gevoel dat hier meer mogelijk was"

Yves Vanderhaeghe (trainer KV Oostende): "Ik sta hier nu toch met het gevoel dat er misschien iets meer mogelijk was. In de eerste helft hadden we een goede organisatie, maar dan komt er plots die flits van Vanaken. In de tweede helft moeten we dan wat meer druk zetten en maakt Club Brugge toch wat serieuze fouten, waardoor we terugkomen tot 2-2. Het is jammer dat we die stand niet langer kunnen vasthouden door die penalty. Het is een aangeschoten bal, maar dat zijn zeker de regels tegenwoordig. Nu komt een cruciale wedstrijd tegen Kortrijk volgende week."

22:36

EINDE

Na een vreemde pot voetbal wint Club Brugge met 4-2 van KV Oostende. De landskampioen had bij de rust al een 2-0-bonus beet, maar een blunder en strafschopfout van Boyata brachten de bezoekers opnieuw in de wedstrijd. Een tweede strafschop voor Club en owngoal van Katelaris bezorgden de thuisploeg uiteindelijk de zege.

90+4'

3 van de 5 minuten toegevoegde tijd zijn al verstreken. De thuisploeg speelt de wedstrijd momenteel uit en kan al vooruitblikken richting de Champions League-wedstrijd tegen Leverkusen.

90+1'

89'

De wedstrijd loopt nu echt wel op zijn laatste benen. Na de 0-4-pandoering tegen Porto lijkt Club Brugge toch opnieuw een driepunter te mogen bijschrijven. Al zal Carl Hoefkens toch niet zo blij zijn met de manier waarop vandaag.

85'

KVO blijft op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, maar lijkt de hoop op punten toch te mogen vergeten.

85'
85'
85'
80'

4-2, Katelaris verschalkt Phillips!

Nu mogen de boeken wel helemaal toe voor de bezoekers. Katelaris verslikt zich in een ongevaarlijke voorzet en verschalkt zijn eigen doelman. Een zucht van opluchting weerklinkt in het Jan Breydelstadion.

78'

De invalbeurt van Noa Lang is voorlopig nog niet om over naar huis te schrijven. De Nederlander mist precisie in de passing en verstuurde de bal al enkele keren zomaar over de zijlijn.

74'
73'
penalty gemist
Casper Nielsen
73'

3-2, Nielsen in de rebound!

Penalty's en Club Brugge, het lijkt niet de ideale combinatie dit seizoen. Phillips stopt de strafschop opnieuw, maar duwt de bal vervolgens in de voeten van de Deen. In de herneming faalt de middenvelder niet.

72'

Opnieuw een strafschop voor Club!

In een moeilijk moment krijgt Club Brugge opnieuw een strafschop. Tanghe krijgt de bal van wel erg dichtbij tegen de hand aangeschoten. Brent Staessens heeft geen medelijden en wijst naar de stip.

71'

Oostende ruikt bloed en laat zich stevig gelden in de duels. Met nog 20 minuten te spelen, kan deze wedstrijd nog alle kanten uit.

68'

Lang de redder in nood?

Carl Hoefkens heeft genoeg gezien en haalt Nusa naar de kant voor Noa Lang. Kan de Nederlander Club nog naar de zege leiden?

66'

2-2, Hornby blijft ijzig kalm!

Wie had dit bij de rust gedacht? Geen 3-0, maar wel 2-2 hier in Brugge. Hornby stuurt Mignolet de verkeerde kant uit en bezorgt KVO een virtueel punt.