Een uitslag waar niemand wat aan heeft: OHL en AA Gent spelen gelijk

1. 76' - Verv. Hong Hyun-seok door Ibrahim Salah
    2. 90' - Geel - Bruno Godeau
    3. 90+4' - Geel - Hamza Mendyl
    Jupiler Pro League - speeldag 15 - 30/10/22 - 18:31

Hein Vanhaezebrouck sprak voor de wedstrijd in Leuven over vijf cruciale wedstrijden, maar de eerste daarvan is niet uitgedraaid op een maximum van de punten. OH Leuven maakte in een betere tweede helft gelijk vanop de penaltystip. AA Gent ziet de top vier steeds verder weglopen, maar ook OHL
    schiet weinig op met een punt.

OH Leuven - AA Gent in een notendop:

• Man van de Match: Paul Nardi lijkt de keepersstrijd met Davy Roef definitief gewonnen te hebben. Net zoals afgelopen donderdag mocht de Fransman ook vandaag onder de lat plaatsnemen. Met enkele cruciale reddingen bezorgde hij zijn ploeg vandaag alvast een zuurverdiend punt.

• Sleutelmoment: Kort na de gelijkmaker kapt Gonzalez zich heerlijk vrij in de zestien. De Spanjaard lijkt zijn 10e van het seizoen te maken, maar stuit nog op de uitstekend keepende Nardi.

• Opvallend: Voor het eerst in 4 duels kon OH Leuven opnieuw scoren tegen AA Gent. Het leverde de thuisploeg vandaag meteen een punt op.

OHL stuit op sterke Nardi, Okumu laat hold-up in extremis liggen

Ondanks een fel begin van de thuisploeg klom Gent na een kwartier wel bijna op voorsprong. OHL-doelman Cojocaru vergiste zich bij het uitvoetballen plots van kleur. Hong vergat het vroege kerstcadeautje uit te pakken en mikte naast.

Het was een van de weinige hoogtepunten in een flauwe eerste helft, tot Hjulsager Samoise plots op geniale wijze alleen voor doel zette. De rechtsachter stuitte eerst nog op Cojocaru, maar Cuypers was kwiek gevolgd om de openingstreffer voorbij de grabbelende Roemeen te duwen.

Ook na de pauze schoot OHL gretig uit de startblokken, al bleven kansen schaars. Toch kreeg de thuisploeg loon naar werken wanneer de bal op de stip ging na een overtreding van Owusu. Gonzalez twijfelde niet en hing de bordjes gelijk.

Gent stuikte als een kaartenhuisje in elkaar en mocht niet veel later van geluk spreken dat Nardi met een geweldige redding Gonzalez van de 2-1 hield. Het was een save die de bezoekers in extremis bijna nog de zege opleverde, maar Okumu mikte na een rommelige fase op Cojocaru.

Gent geeft zo opnieuw wat terrein prijs op de top 4, terwijl OHL op plaats 8 blijft hangen.

Brys: "We hadden hier eigenlijk moeten winnen"

Marc Brys (trainer OH Leuven): "In de eerste helft hadden we het betere spel, alleen was de laatste pass te overhaast. Na de rust hebben we dat proberen te verbeteren en dan is het uiteindelijk goed dat we nog een punt pakken. Al moeten we op basis van de hele wedstrijd hier eigenlijk winnen. De wil om te winnen was bij ons veel groter en dan is het jammer dat we onze kansen niet konden afmaken."

Hein Vanhaezebrouck (trainer AA Gent): "Er zat meer in vandaag. Het tegendoelpunt had niet gehoeven en was ook discutabel. In de eerste helft was er ook een discutabele fase bij de 2-0, maar dat zijn keuzes die de scheidsrechter maakt. Twee keer in ons nadeel, maar dat moeten we accepteren. Als je te pas en te onpas fluit en kaarten trekt, dan zorg je voor nervositeit. Dat had eigenlijk niet gehoeven. Over mijn ploeg ben ik zeer tevreden, want ze zijn fysiek overeind gebleven. Een punt halen is Leuven is altijd goed."

20:23

EINDE

Na een flauwe pot voetbal verdelen OHL en Gent de koek. De bezoekers doken met een 0-1-voorsprong de kleedkamer in, maar kwamen er na de rust amper nog aan te pas.

Gonzalez maakte gelijk vanaf de stip en werd niet veel later door Nardi van de bevrijdende 2-1 gehouden. In het slot kreeg Gent nog de uitgelezen kans om de 3 punten mee te nemen, maar Okumu stuitte op Cojocaru.

90+4'
    90+3'

In extremis moet Cojocaru nog volop aan de bak. Na een rommelige fase valt de bal met een gelukje voor de voet van Okumu. De Keniaan twijfelt niet, maar de OHL-doelman pakt nog uit met een broodnodige redding. In de herneming treft Odjidja het zijnet.

90+2'

4 minuten extra

We krijgen nog 4 minuten toegevoegde tijd aan Den Dreef. Valt er nog een doelpunt uit de kast?

90+1'

OHL krijgt nog 4 minuten om de zege thuis te houden. Voor Gent lijkt er niet meer dan een punt in te zitten.

90+1'

90'
    89'

De bezoekers kreunen onder het hevige slotoffensief van OHL. Al-Tamari neemt Godeau te grazen en wordt vervolgens tegen de grond gewerkt. Een gevaarlijke vrije trap voor de thuisploeg.

87'

Keita als een volleerde duiker

Keita infiltreert goed in de zestien en gaat dan plots neer. Misschien door een stevige windstoot? De middenvelder krijgt alvast geel voor een schwalbe

86'

Met nog 5 minuten te spelen in de reguliere speeltijd kan het nog steeds alle kanten uit. OHL lijkt het momentum te hebben, maar op de tegenaanval kan ook Gent nog steeds gevaarlijk zijn.

81'

Het wordt bitsig aan Den Dreef. Odjidja zet Al-Tamari stevig aan de kant, waarna de aanvaller nog een tikje uitdeelt. De VAR houdt zicht koest.

78'

Gonzalez stuit op Nardi!

In een mum van tijd draait OHL de rollen bijna helemaal om. El Tamari bedient Gonzalez in de zestien. De Spanjaard kapt zichzelf heerlijk vrij, maar krijgt zijn poging niet voorbij de uitstekend uitgekomen Nardi. Hier ontsnappen de bezoekers.

76'

4 frisse krachten voor Gent

Hein Vanhaezebrouck wacht niet lang om in te grijpen en brengt maar liefst 4 nieuwe namen tussen de lijnen. Odjidja, Depoitre, Salah en Marreh komen in de plaats van Owusu, Hjulsager, Cuypers en Hong.