RFC SeraingUnion
Bert Put
Le Stade du Pairay
2258

Union bibbert bij Seraing, maar blunder en lichte penalty doen Seraing de das om

zo 30 oktober 2022 17:56
1-2
    1. 47' - Doelpunt - Dante Vanzeir (0 - 1)
    2. 64' - Verv. Victor Boniface door Gustaf Nilsson
    3. 76' - Geel - Simon Elisor
    Jupiler Pro League - speeldag 15 - 30/10/22 - 16:00
    47'
    Dante Vanzeir
    0 - 1
    47'

Union heeft niet zonder moeite Seraing opzijgezet. De vicekampioen moest knokken voor de zege, maar kreeg een beetje hulp: een blunder van Seraing en een lichte penalty: 1-2. Union blijft zo meedraaien in de top 4, Seraing blijft vastzitten in het degradatiemoeras.

Seraing-Union in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort na de rust gaat Vanzeir doorjagen op Galje. De Seraing-doelman talmt te lang en laat zich klungelig de bal afsnoepen. Vanzeir kan de openingsgoal simpel binnenduwen.
    • Man van de match: Vanzeir toonde geen vermoeidheid na de zware Europese verplaatsing. De Union-spits toonde zich even energiek als anders. Al had hij misschien wel een goaltje meer kunnen maken.
    • Opvallend: Seraing moest na een kwartier al twee wissels opsouperen. Zowel Mouandilmadji als Lahssaini blesseerden zich en zagen hun match vroegtijdig beëindigd.

Mits een zege kon Union op gelijke hoogte komen als Club Brugge. En dus kregen de sterkhouders geen rust van Geraerts. Maar in de eerste helft leken de Unionisten toch nog niet helemaal bekomen van de Europese trip
    naar Zweden.

Ze slaagden er niet in om hun normale spel te ontwikkelen op het kleine veld van Seraing. Een verrassende vrije trap van Teuma belandde op de paal, maar voor de rest kende Seraing-doelman Galje een rustige start van de wedstrijd.

Seraing – dat al vroeg twee gedwongen wissels moest doorvoeren – teerde op enthousiasme en moest niet onderdoen voor Union. Bunchukov scoorde zelfs, maar de goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Deze vrije trap was tekenend voor het niveau in de eerste helft:

Flater Seraing-doelman bevrijdt Union

In de tweede helft kreeg Union plots wel grip op de wedstrijd. En daarvoor mocht het vooral de doelman van Seraing bedanken. Vanzeir profiteerde optimaal van het getreuzel van Galje en kon simpel de score openen.

Seraing was aangeslagen en werd teruggedrongen door een bevrijd Union. Al hadden de Brusselaars wel een tussenkomst van de VAR nodig om de 0-2 te maken. Teuma verzilverde de strafschop.

Match gespeeld dachten we even. Maar nog geen drie minuten na de goal van Teuma, maakte Seraing de aansluitingstreffer. Een hoekschop bleef hangen, Elisor kopte binnen.

Seraing probeerde nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de grootste kansen waren toch nog voor Union. Vanzeir kon de score niet uitdiepen. Maar ook Seraing had geen echt slotoffensief meer in huis.

En zo neemt Union alweer drie punten mee naar Sint-Gillis.