Jupiler Pro League - speeldag 25 - 12/02/23 - 19:18
75'
Fraser Hornby
1 - 1
75'

Zulte Waregem en KV Oostende hebben de punten eerlijk verdeeld in de degradatiekraker: 1-1. Zulte Waregem gaf een vroege voorsprong uit handen en zag Ruud Vormer uitvallen. Oostende geeft de rode lantaarn wel door aan Seraing, maar beide teams blijven op de degradatieplaatsen hangen.

Zulte Waregem - KVO in een notendop:

Sleutelmoment: Een kwartier voor affluiten lukt het dan toch. Voorzichtige aanvalspogingen van KVO worden beloond met de gelijkmaker op naam van Hornby.

Man van de Match: De toon gezet met een vroege goal, lang afwezig, maar steeds in de buurt wanneer het gevaarlijk werd. Zinho Gano bewees zijn waarde voor Zulte Waregem vandaag.

Gebroken Vormer: Ruud Vormer incasseerde in de eerste minuut een stevige duw en viel op zijn schouder. Hij moest na een kwartier naar de kant. Het verdict is hard: sleutelbeenbreuk.

Potige puntendeling

Beter kon Zulte Waregem een must win-wedstrijd niet beginnen. Nog voor KVO goed en wel kennismaakte met de matige grasmat, stuurde Jelle Vossen zijn spitsbroer Zinho Gano op weg naar de 1-0.

Een vroege tik die meteen wedstrijdbepalend was: de thuisploeg controleerde, hekkensluiter Oostende (b)leek machteloos. Dat spelbeeld bleef aan, tot de bezoekers de kleedkamer verlieten met hernieuwde moed.

De Kustboys beukten met verlegen aanvalsgolven en veel strijd op de Waregemse dijk. Die gaf geen krimp, tot Hornby de gelijkmaker droog in de hoek plaatste.

Het signaal voor de thuisploeg om te wervelen in het slotkwartier. Vossen en Gano kwamen tekort om de doodsteek uit te delen, dus werden beide ploegen veroordeeld tot een gelijkspel.

Met een puntje schiet zowel Essevee als KVO niet veel op. Door winst van Kortrijk in Standard, zakken de West-Vlamingen net wat dieper in het degradatiemoeras.

Bossut: "Punt komt hard aan"

Bossut (Zulte Waregem): "Dit komt hard aan. We moesten de drie punten thuis houden. De strijd is nog lang niet gestreden, maar nu weten we dat de foutenmarge kleiner wordt. Er kwam wat ongeluk bij kijken, maar als je geen tweede scoort, kan je het deksel op de neus krijgen."

Thalhammer (trainer KVO): "Ik heb hier een slecht gevoel bij, door de zwakke eerste helft. We waren op alle vlakken niet goed genoeg. Dat zetten we wel recht in de tweede helft, maar we schieten niets op met een punt. Dat Kortrijk de kloof weer vergroot, doet pijn. Maar we mogen niet opgeven."