Jupiler Pro League - speeldag 20 - 15/01/23 - 16:01
74'
Massimo Bruno
2 - 1
74'

Club Brugge voelt steeds nadrukkelijker de hete adem van KAA Gent. De Buffalo’s komen na een zege tegen ploeg-in-vorm KV Kortrijk tot op één punt van de top 4. Hugo Cuypers scoorde beide goals voor de thuisploeg, die nog bibberde na een aansluitingstreffer van Bruno.

KAA Gent - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Kortrijk komt strijdlustig uit de kleedkamer, maar loopt uiteindelijk toch tegen de 2-0 aan. Een perfect uitgespeelde counter van de Gentenaren wordt proper afgewerkt door Cuypers.

• Man van de match: Hugo Cuypers was vandaag de grote uitblinker bij Gent. De spits werkte tot twee keer toe prima af en heeft nu al 11 doelpunten in 19 wedstrijden achter zijn naam.

• Statistiek: AA Gent was de enige JPL-ploeg die nog niet had gescoord na de WK-break. Een vervelende statistiek die nu weer de vuilbak in mag.

Vurig openingskwartier

Na een pijnlijke nederlaag in de beker wou AA Gent vandaag weer aanknopen met een deugddoende zege. Puntenverlies van Club Brugge zorgde bovendien voor een extra stimulans.

Tegenstander Kortrijk stond na een 6 op 6 weer buiten de gevarenzone en wou graag nog wat meer afstand nemen in het klassement.

Het Gentse publiek werd na een vurige openingsfase al snel beloond nadat Cuypers de 1-0 na 7 minuten tegen de netten trapte. Het feestje moest echter snel onderbroken worden want aan de overzijde verlengde Watanabe een vrije trap kurkdroog in doel.

De VAR riep scheidsrechter Put naar de monitor en na kort overleg ging de treffer niet door. Messaoudi stond buitenspel en beïnvloedde het spel.

Nadien bleef de thuisploeg dominant, maar doelpunten vielen er niet meer voor de pauze.

Gent houdt stand en doet goede zaak

Ook na de rust bleef Gent baas, maar kwam Kortrijk toch wat vaker opzetten.

Gent koos dan weer om wat dieper in te zakken en te spelen op de counter.

Iets voorbij het uur wierp dat ook zijn vruchten af. Een pijlsnelle tegenstoot werd door Cuypers perfect afgewerkt. Match gespeeld?

De vechtlust van Kortrijk was echter nog niet op, want vijf minuten nadien maakte Bruno zowaar de aansluitingstreffer.

Het bleek het begin van een felbevochten en gespannen slotkwartier met nog een paar gevaarlijke kansen.

Gent hield echter stand en mag zo zijn eerste overwinning van 2023 opschrijven. In het klassement komt de ploeg van Hein Vanhaezebrouck tot op één puntje van Club Brugge.

Kortrijk speelt volgende week een belangrijke kelderkraker tegen Seraing.

Vanhaezebrouck: "Drie punten het allerbelangrijkste"

Sven Kums (KAA Gent): "We wisten dat we vandaag de drie punten moesten pakken, maar we hebben het niet cadeau gekregen. We hebben nu een goede zaak gedaan in het klassement, maar we moeten vooral naar onszelf blijven kijken en de wedstrijden winnen die we moeten winnen."

Tom Vandenberghe (KV Kortrijk): "Ik had vandaag graag een puntje omdat het er wel mogelijk was. We tonen onder Storck veel meer vechtlust en als we zo blijven spelen dan kunnen we ons zeker redden dit seizoen."

Bernd Storck (trainer Kortrijk): "We hebben vandaag een punt verloren. In de eerste helft hadden we te veel respect en waren we te passief. Ik snap niet waarom onze gelijkmaker werd afgekeurd. Misschien zijn er in België andere regels, maar voor mij was dat een doelpunt. We richten ons nu op de belangrijke wedstrijd volgende week."

Hein Vanhaezebrouck (trainer Gent): "Ik vrees dat we in de problemen gaan komen nu we drie spelers misschien voor langere tijd gaan missen. Al bij al hebben we het goed gedaan want we creëerden meer kansen dan Kortrijk. We hebben ook niet veel weggegeven, maar we hadden gewoon te weinig controle. Dat moet echt wel beter. We hebben de drie punten over de streep getrokken en dat is het belangrijkste."

90+8' tweede helft
90+8'

EINDE: 2-1

Het werd nog spannend in het slot, maar Gent wint wel zijn eerste wedstrijd van 2023 na een overwegend dominante prestatie. Twee doelpunten van Cuypers volstonden om de verdiende zege over de streep te trekken.

90+7'
90+4'

Salah komt oog in oog met Vandenberghe maar laat de 3-1 liggen. De jonge Marokkaan trapt op de doelman en wordt nadien gewisseld voor Marreh. De hoekschop wordt makkelijk ontzet.

90+3'

Krijgt Kortrjik nog een grote kans? Een rommelige fase voor het doel van Nardi draait uiteindelijk op niets uit.

90+3'
90+1'

Kortrijk heeft nog een paar minuten om een eerste nederlaag in de competitie onder Storck af te wenden.

Glenn Martens op Sporza Radio 1
89'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
89'

Kortrijk heeft nog een kleine tien minuten, want we krijgen dadelijk 7 minuten toegevoegde tijd.

87'

Geen hattrick voor Cuypers

Een goede vrije trap van Kums wordt door Cuypers verlengd richting doel, maar Vandenberghe duikt de inzet uit zijn kooi. Bijna had de spits zijn hattrick te pakken.

85'
84'

Een matige vrije trap van Selemani botst net voor de neus van Nardi. De Fransman moet de bal even laten glippen, maar is nog op tijd om de bal te klemmen.

81'

Sych moet naar de kant

Sych schreeuwt het uit van de pijn en blijft liggen op de grasmat. De Oekraïner lijkt zijn knie te verdraaien in de herhaling. Zijn de kruisbanden geraakt? Het lijkt in elk geval een pijnlijke blessure te zijn.

80'

We beginnen aan de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd. Kunnen de Kortrijkzanen nog iets uit de brand slepen vandaag?