• home
 • video
 • pas verschenen

  Oppermachtige Worst soleert naar de overwinning in Overijse

  Druivencross vrouweneinde
  Overijse
  5/5
  00u 45m
  012345

   Annemarie Worst heeft de Druivencross in Overijse op haar naam geschreven. De Nederlandse was een maatje te groot voor de concurrentie en had aan de streep een ruime voorsprong. Lucinda Brand, de winnares van vorig jaar, eindigde tweede, Alice Maria Arzuffi derde. Sanne Cant was 6e.

   Verslag van de Druivencross in Overijse bij de vrouwen

   Worst domineert van start tot finish

   Het was afwachten wat de loodzware cross van Ronse voor impact had op Overijse vandaag. Alvarado, de winnares van gisteren, en Kastelijn, de nummer drie, lieten de wedstrijd vandaag alvast schieten.

    

   Worst deed wél de dubbel. De Nederlandse verkende het parcours met de glimlach, startte met de glimlach en mocht ook eindigen met de glimlach. Het parcours vandaag bolde beter dan gisteren, het was minder glibberig en droger, waardoor we vandaag geen resem valpartijen kregen. 

    

   De Italiaanse Lechner reed na de start als eerste de Tenotsberg op, maar het was Arzuffi - met Cant in haar spoor - die als eerste het veld indook. Cant viel al snel terug naar de 5e plaats. Worst was al na enkele hectometers naar de spits gereden, met de Hongaarse youngster Vas, Brand en Arzuffi in haar zog.

    

   Worst zou elke ronde - 5 in totaal - wat verder wegrijden en met meer dan een minuut voorsprong finishen. Het was haar zevende overwinning van het seizoen. Achter haar viel alles ook snel in zijn plooi. Brand, die na 2 weken stage in Spanje, nog wat naar de goeie benen moest zoeken, was tevreden met de tweede plaats. Arzuffi streed, maar het derde podiumplekje was haar deel.

   Reacties na de Druivencross in Overijse bij de vrouwen

   Uitslag
   1. Annemarie Worst (Ned) in 47'21"
   2. Lucinda Brand (Ned) op 1'08"
   3. Alice Maria Arzuffi (Ita) 1'13"
   4. Eva Lechner (Ita) 1'21"
   5. Blanka Vas (Hong) 1'30"
   6. Sanne Cant 1'47"
   7. Christine Majerus (Lux) 1'52"
   8. Evie Richards (GBr) 1'58"
   9. Alicia Frank 2'27"
   10. Ellen Van Loy 2'50"

   Fase per fase

   1. 14 uur 35. Reacties na de Druivencross in Overijse bij de vrouwen.

    Reacties na de Druivencross in Overijse bij de vrouwen

   2. 14 uur 33. Brand tweede op 1'06". Lucinda Brand schuift op van 1 naar 2 in Overijse. Vorig jaar won ze, maar nu was landgenote Worst 1'06" sterker. Arzuffi kwam enkele seconden later als derde over de streep. Lechner en Cant vervolledigen de top 5.
   3. 14 uur 33. Brand tweede op 1'06". Lucinda Brand schuift op van 1 naar 2 in Overijse. Vorig jaar won ze, maar nu was landgenote Worst op 1'06" veel sterker. Arzuffi kwam enkele seconden later als derde over de streep. Lechner en Vas vervolledigen de top 5, Cant is 6e.
   4. 14 uur 33. Worst mag een ererondje rijden in Overijse en wint de Druivencross.

    Worst mag een ererondje rijden in Overijse en wint de Druivencross

   5. 14 uur 31. Worst met zegegebaar. Nummer 7 van het seizoen is binnen: Worst was heer en meester. De Nederlandse kwam op kop in de eerste ronde en breidde haar voorsprong steeds verder uit...
   6. 14 uur 31. Nog een laatste propere fiets voor Worst. Annemarie Worst laat niets aan het toeval over en neemt ook voor de laatste hectometers nog een proper ros in de materiaalpost.
   7. 14 uur 27. Brand met grimas. Achter Worst gaat het toch allemaal ietsje moeizamer bij Lucinda Brand. Ze voelt de hete adem van Arzuffi in haar nek, dus kalm aan doen is er niet bij voor de Nederlandse kampioene.
   8. 14 uur 26. Worst geeft geen krimp. Ze had er vooraf meer dan zin in en ze heeft dat heel de wedstrijd getoond. Annemarie Worst krijgt nu al applaus vanachter de hekken van de toeschouwers. Niemand haalt haar nog terug.
   9. 14 uur 25. Worst met minuut laatste ronde in. Annemarie Worst is klaar voor haar 7e overwinning van het seizoen. Met een minuut voorsprong op Lucinda Brand gaat ze een laatste keer de Tenotsberg op. Brand moet nog knokken tegen Arzuffi voor de tweede plaats. Het podium ligt zo vast.
   10. 14 uur 20. Er kan hier nog wel wat volk bij. Commentator Michel Wuyts over de publieke belangstelling.