• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederland ook boven in Oostmalle, Cant valt naast het podium

  Losse crossen vrouweneinde
  Oostmalle
  6/6
  00u 45m
  0123456

   In Oostmalle heeft Annemarie Worst de laatste klassieke veldrit van het seizoen bij de vrouwen naar haar hand gezet. De Nederlandse rekende in de slotronde af met Denise Betsema, die een heel sterke indruk gemaakt had, maar een foutje maakte in een bocht en daar de overwinning verloor.

   Ruim verslag van de Sluitingsprijs in Oostmalle bij de vrouwen

   Tweestrijd Worst-Betsema

   Oostmalle kon in deze slotwedstrijd van het seizoen nog mooi volk aan de start brengen.

    

   Ceylin del Carmen Alvarado mocht er dan wel niet bij zijn, met  Sanne Cant, Annemarie Worst, Denise Betsema, Maud Kaptheijns en Laura Verdonschot was er toch meer dan genoeg kwaliteit om naar uit te kijken.

    

   Verrassend genoeg was het de Franse kampioene Marion Norbert-Riberolle die de debatten opende met een sterke openingsronde. Al duurde het niet lang voor een sterke Betsema bij haar kwam en toonde dat ze alweer een goeie dag had.

    

   Toen Betsema een eerste keer écht doortrok, moest Norbert-Riberolle passen en stormde Worst naar voren, tot bij Betsema. 

    

   De Nederlandse dames gaven flink van katoen en reden de tegenstand snel op grote achterstand. Inge van der Heijden zou een hele cross op positie 3 rijden, met achter haar Norbert-Riberolle en Cant in strijd voor de 4e plaats. Cant zou dat pleit in haar voordeel beslechten.

    

   Voorin losten Betsema en Worst elkaar van geen vin. In de slotronde viel de beslissing toen Betsema in een bocht een foutje maakte in een stukje muller zand. Worst profiteerde er ten volle van en reed Betsema met enkele sterke lenderukken van zich los.

   Worst schudt Betsema van zich af in de slotronde en wint de Sluitingsprijs

   Reacties

   Annemarie Worst (1e): "Het is leuk om de laatste wedstrijd te winnen. Ik ben er blij mee. Eerst had ik niet door dat ik een gaatje had met Betsema, maar toen de mensen het riepen, zag ik het en ben ik vol doorgereden. Nu ga ik carnaval vieren en daarna is het tijd voor een ski-vakantie."

    

   Denise Betsema (2e): "Ik heb in de laatste ronde jammer genoeg een foutje gemaakt dat me duur te staan komt. Ik verloor meteen een paar seconden, echt balen. Maar goed, het hoort erbij dat je voor zoiets zwaar afgerekend wordt. Ik ben toch heel blij dat ik opnieuw op het podium sta en op deze manier het laatste stukje van het seizoen kon meepikken na wat ik meegemaakt heb."

   Reacties na de Sluitingsprijs in Oostmalle bij de vrouwen

   Rituitslag Sluitingsprijs OostmalleRituitslag Sluitingsprijs Oostmalle

     naam
   1Annemarie Worst
   2Denise Betsema
   3Inge van der Heijden
   4Sanne Cant
   5Marion Norbert Riberolle
   6Ellen Van Loy
   7Aniek van Alphen (Ned)
   8Maud Kaptheijns
   9Loes Sels
   10Alice Maria Arzuffi

   Fase per fase

   1. 14 uur 42. Reacties na de Sluitingsprijs in Oostmalle bij de vrouwen.

    Reacties na de Sluitingsprijs in Oostmalle bij de vrouwen

   2. 14 uur 32. Cant niet op podium. Sanne Cant eindigt op een kleine minuut als 4e.
   3. 14 uur 31. Oppergaai voor Worst! Annemarie Worst beëindigt het seizoen met winst. Betsema is 2e, Van der Heijden 3e.
   4. 14 uur 30 match afgelopen
   5. 14 uur 30. Worst is weg. Annemarie Worst is de pijp uit. Betsema betaalt haar technische foutje cash.
   6. 14 uur 29. De beslissing? Betsema heeft het in een bocht lastig in een stukje muller zand. Worst heeft dat in de mot en versnelt. Mogelijk is de beslissing gevallen!
   7. 14 uur 26. Wachten... We zijn aan de laatste minuten bezig van deze wedstrijd. Wat kan Betsema nog? En wat kan Worst nog? Of wachten ze een sprint af?
   8. 14 uur 25. Worst schudt Betsema van zich af in de slotronde en wint de Sluitingsprijs.

    Worst schudt Betsema van zich af in de slotronde en wint de Sluitingsprijs

   9. 14 uur 24. Slotronde! De verschillen tussen de rensters achter Betsema en Worst blijven intact. Cant is met de Franse Norbert-Riberolle in een zware strijd verwikkeld voor de 4e plaats.
   10. 14 uur 21. Betsema zwaait de plak. Betsema is bijzonder actief. Telkens als Worst aanzet, stormt ze weer naar voren. Betsema lijkt de sterkste vandaag.