Van de Steene en Verschueren fleuren op in de Kermiscross

  Winnares Kim Van de Steene is zielsgelukkig.

  Voor het eerst sinds haar depressie heeft Kim Van de Steene een veldrit op haar naam geschreven. De 33-jarige renster van Tarteletto-Isorex won de Kermiscross. Ook voor Jolien Verschueren was de namiddag in Ardooie een opsteker.

  Kim Van de Steene won in Ardooie na een lange solo, van start tot finish reed ze aan de leiding. Katie Compton eigende zich de tweede plaats toe voor Joyce Vanderbeken.

   

  "Ik had voor het seizoen wel gepiekt naar Ardooie omdat ik daar op de eerste rijen zou kunnen staan bij de start. Zo kon ik al vrij snel naar de leiding rijden en die positie zou ik niet meer afstaan", vertelde Van de Steene na afloop.

   

  "Alle frustratie is er momenteel uit. Dit doet zo onwezenlijk veel deugd. Ik wissel de goede en de slechte dagen net iets te veel af. Als ik mijn hoofd rein kan houden, willen de benen ook wel mee."

   

  "Op de Koppenbergcross wil ik net als vorig jaar schitteren, maar eerst toch even genieten van deze overwinning", besluit een zielsgelukkige Van de Steene.

  Kim Van de Steene.

  Katie Compton.

  Ook voor Jolien Verschueren is de Kermiscross een aardige opsteker geworden. De 29-jarige renster reed voor het eerst een wedstrijd uit nadat ze vorig jaar getroffen werd door een hersentumor.

  Uitslag Kermiscross in Ardooie (v)

  1. Kim Van De Steene - in 43'27"
  2. Katie Compton (VS) - op 30"
  3. Joyce Vanderbeken - 1'37"
  4. Alicia Franck - 2'04"
  5. Ellen Van Loy - 2'30"
  6. Thalita de Jong (Ned) - 2'47"
  7. Mascha Mulder - 3'09"
  8. Marion Norbert Riberolle (Fra)
  9. Anna Flynn (GBr) - 3'28"
  10. Abby Mae Parkinson (GBr) - 4'28"
  11. Jolien Verschueren - 4'44"

  Sels lang buiten strijd?

  Loes Sels - de winnares van vorig jaar - gaf in laatste instantie forfait. Sels zou geplaagd worden door een bacteriële infectie en zou wel eens een tijdlang buiten strijd kunnen zijn.