Ga naar de inhoud

Het trauma blijft: Hamburg grijpt weer naast promotie, Stuttgart wint

 ma 5 juni 2023 23:29
Opnieuw een zware opdoffer voor HSV.

Hamburger SV is voor het zesde jaar op een rij veroordeeld tot de Duitse tweede klasse. Opnieuw verloor de traditieclub in de play-offs voor promotie. Nu lag Stuttgart in de weg.

Een terugkeer naar de Bundesliga lijkt Hamburg maar niet gegund. Sinds de degradatie in 2018 zag het al enkele kansen door de vingers glippen.

 

In zijn eerste twee jaren in de 2. Bundesliga miste het de play-offs op één puntje. Vorig jaar gaf het dan weer een 0-1 uit de heenmatch uit handen in de play-offs. En dit seizoen miste het de rechtstreekse promotie op een haar na.

 

Opnieuw moest het in de play-offs een ticket naar de hoogste klasse proberen te boeken. Maar na een 3-0-nederlaag tegen Stuttgart in de heenmatch leek dat een onmogelijke opdracht.

 

Met een snelle 1-0 van Sonny Kittel kreeg Hamburg nog even hoop op een comeback, maar verder kwam het niet. Dankzij Enzo Millot kwam Stuttgart na de pauze op voorsprong, in de extra tijd werd het nog 1-3.

 

HSV is zo voor het zesde jaar op een rij veroordeeld tot de Duitse tweede klasse. Stuttgart blijft actief in de Bundesliga.