Ga naar de inhoud

Youri Mulder vreest "hyperfocus" op Lionel Messi: "En dan rood na 10 minuten"

Youri Mulder in Villa Sporza.

Lionel Messi, Lionel Messi en nog eens Lionel Messi. In Nederland (en daarbuiten) lijken ze Argentinië te reduceren tot één speler. Die instelling boezemt analist Youri Mulder toch wat angst in, zo vertelde hij aan de vooravond van de kwartfinale in Villa Sporza.

Wesley Sonck verraste toch enigszins toen Nederland-Argentinië ter sprake kwam in Villa Sporza donderdagavond.

 

Terwijl het kritiek regent op Oranje, vertelde Sonck: "Ik schat Nederland hoger in dan Argentinië. Als team zijn ze veel beter. Mijn gevoel zegt me dat ze winnen."

 

"En na die match tegen Saudi-Arabië dacht ik al: wat als Lionel Messi een mindere dag heeft, zoals bij Barcelona ook eens gebeurde? Ik zou me als Nederland niet aanpassen."

Of het nu Angel Di Maria of Lionel Messi is: je moet altijd 100 procent verdedigen.

Youri Mulder

De naam is gevallen: Lionel Messi. "Het gaat de hele tijd over Messi", vertaalde Youri Mulder toch een beetje zijn ergernis.

 

"Ik ben bang dat Nederland zo overgefocust zal zijn op Messi dat ze na 10 minuten al rood krijgen."

 

"Je moet normaal spelen en in balbezit goed zijn. Of het nu Angel Di Maria of Lionel Messi is: je moet altijd 100 procent verdedigen."

 

"En Argentinië geeft altijd ruimte weg, zelfs tegen Australië. Maar speel niet te verdedigend. Die fout hebben ze gemaakt in de groepswedstrijden."

 

Auteur Thomas Rijsman - als Belg geboren en getogen in Nederland - stipte nog 2 elementen aan: "Nederland speelt door de uitfans een echte uitwedstrijd en als Oranje wint, dan is dat het einde op het WK van Messi."

Kijk naar Villa Sporza (Eén) op VRT MAX

Dagelijkse talkshow rond het WK voetbal in Qatar. Vanuit het "Sporza Wintercircus" in Gent blikt Karl Vannieuwkerke samen met zijn gasten terug op de voorbije dag. Met uiteraard extra aandacht voor de Rode Duivels