Ga naar de inhoud

David tegen Goliath in de volleybalbeker: "Jongens van onder de kerktoren" ontvangen vicekampioen

 za 5 november 2022 12:01
De 13 vrienden van onder de kerktoren van Berg-op-Wijgmaal.

In de kwartfinales van de Beker van België in het volleybal is de meest opvallende affiche die van Berg-op-Wijgmaal tegen Menen. De vicekampioen gaat op bezoek bij een derdeklasser: David tegen Goliath dus.

Berg-op-Wijgmaal beleeft een sprookje in de beker: 13 vrienden van "onder de kerktoren" die braaf hun lidgeld betalen om twee keer per week te mogen trainen haalden de kwartfinales. 

 

De spelers kennen elkaar al sinds de jeugdreeksen, enkele jaren geleden volgde een hereniging. Wat daarna volgde, was bijna ongezien: 3 promoties op 5 seizoenen op weg naar de 3e klasse van het Belgische volleybal.

 

Na 6 speeldagen staan ze ook daarin ongeslagen aan de leiding en in de beker schakelden ze achtereenvolgens Roeselare B, Hasselt en HZ 93 uit, drie ploegen uit hogere reeksen.

Die van Menen gaan niet weten waar ze terecht komen.

Ook stunten tegen Menen en de halve finales bereiken, lijkt te veel gevraagd, maar sowieso wordt clubgeschiedenis geschreven. In het 53-jarige bestaan van Berg-op-Wijgmaal werd nog nooit tegen een club uit de Eredivisie gespeeld.

 

Extra leuk voor de fans: het is een thuismatch in sporthal Ymeria. Ymeria wordt de belangrijkste troefkaart van de thuisploeg: laag plafond, weinig opslagruimte en een ongelukkige verlichting.

 

"Die van Menen gaan niet weten waar ze terecht komen", klonkt het in de kleedkamer van Berg-op-Wijgmaal. Het is het laatste seizoen in de kleine en gezellige sporthal, deze bekermatch moet dus een eerbetoon worden.


Zo'n 200 uitzinnige en in het blauw gehulde fans zullen daarvoor zorgen.

Het contrast voor Menen kan volgende week niet groter zijn. De ploeg van coach Frank Depestele opent donderdag hun campagne in de Champions League in Italië, tegen topclub Trentino.

kwartfinales
Hemiksem-Schelle Borgworm zat
Aalst Maaseik zat
Gent Roeselare zat
Berg-op-Wijgmaal Menen zat
Gerelateerd: