Ga naar de inhoud

Jean-Paul Boëtius (ex-Genk, nu Hertha) is 4e Bundesliga-speler bij wie teelbalkanker wordt vastgesteld

Bundesliga-club Hertha Berlijn heeft bekendgemaakt dat aanvaller Jean-Paul Boëtius onder het mes moet. De 28-jarige Nederlander onderging woensdag een urologisch onderzoek en daarbij werd een tumor in een van zijn teelballen vastgesteld. Hij wordt vrijdag geopereerd en staat voor onbepaalde tijd aan de zijlijn.

Jean-Paul Boëtius is al de tweede speler van Hertha Berlijn in enkele maanden tijd die de diagnose van teelbalkanker te horen krijgt. 

 

Deze zomer kreeg ook rechtsbuiten Marco Richter het harde verdict. Hij kon eind augustus wel al zijn wederoptreden vieren. 

 

Bij Dortmund werd afgelopen zomer bij aanvaller Sébastien Haller ook een tumor in zijn teelbal geconstateerd. Haller staat wel nog aan de kant. Bij Union Berlijn werd Timo Baumgartl getroffen.

 

Boëtius maakte afgelopen zomer de overstap van Mainz naar Hertha Berlijn, de club van Rode Duivel Dodi Lukebakio. Hij speelde tot dusver zes wedstrijden voor het team uit de Duitse hoofdstad. 

 

De Nederlander was in het voorjaar van 2017 zes maanden actief bij Racing Genk. Hij kwam er destijds tot vijf goals en vijf assists in 23 matchen.