Ga naar de inhoud

IN BEELD: Belgische medaillewinnaars uit alle sporten krijgen ereronde op Memorial

Onze G-rijders.

Naar jaarlijkse gewoonte worden voor het hoofdprogramma van de atletiekmeeting de Belgische sporters die de voorbije maanden medailles veroverden op internationale competities een huldiging op de Memorial. Een impressie.

Het ging om atleten die gelauwerd werden op de Wereldspelen, WK's, EK's, de paralympische varianten en de Special Olympics.

Onder meer Bart Swings (schaatsen en skeeleren), Hanne Desmet (shorttrack), Lotte Kopecky ((baan)wielrennen) en Ewoud Vromant ((baan)wielrennen) tekenden present, net als judoka's Matthias Casse en Mina Libeer, kajakkers Artuur Peters en Lize Broekx en squashster Tinne Gilles.

Ook de gouden acrobatische gymnasten, zilveren korfballers en bronzen touwtrekkers van de Wereldspelen zakten naar het Koning Boudewijnstadion af en maakten een ereronde. Het publiek trakteerde de atleten op een warm applaus.

Hall of Fame

De organisatie reed ook Jacky Joyner-Kersee, wereldrecordhoudster zevenkamp, en de Keniaanse lopers Paul Tergat en Daniel Komen rond. De drie worden opgenomen in de Memorial Hall of Fame. Tergat liep in 1997 een wereldrecord op de 10 km in Brussel, wereldkampioen op de 5 km Komen liep er in 1997 een wereldrecord op die afstand.

Ook Gaston Roelants, Miel Puttemans en Willy Polleunis kregen een zitje in de cabrio. Op 20 september 1972 braken ze onder hun drietjes liefst 5 wereldrecords op een legendarische Memorial-nacht. Die 50e verjaardag was de aanleiding van de recordpoging op de uurloop deze editie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.