Ga naar de inhoud

Recordaantal fans voor Red Flames tegen Noorwegen: nog 765 tickets en Den Dreef is uitverkocht

Het vorige record bedroeg 7.200 tegen Portugal in april 2018.

De Red Flames kunnen voor de cruciale kwalificatiematch van vrijdag tegen Noorwegen in Leuven rekenen op ruime steun van de supporters. Bijna 8.000 fans kochten al een toegangskaartje, waardoor het supportersrecord uit 2018 zeker sneuvelt. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) gemeld.

De Noorse vrouwen leiden voorlopig in de kwalificatiegroep en hebben 3 punten voorsprong op België. Enkel de groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de nummers 2 maken nog kans langs de barrages.

Omdat de Belgen in oktober met 4-0 verloren in Noorwegen, moeten ze thuis met 4 doelpunten verschil winnen om over de Noren te wippen.

De kwartfinale op het EK heeft speelsters en fans alvast een boost gegeven. De Flames zullen vrijdag kunnen rekenen op massale steun van de fans. Met bijna 8.000 verkochte tickets gaat het 4 jaar oude supportersrecord tegen Portugal (7.200 fans in Leuven) al zeker voor de bijl.

Als er nog 765 kaartjes over de toonbank gaan, zal Den Dreef voor de kraker tot de nok gevuld zijn - een primeur voor de Belgische voetbalvrouwen.

Tot dusver zijn liefst 2.500 van de aanwezige supporters jonger dan 16 jaar.

"Het nieuwe supportersrecord toont dat de populariteit van onze Red Flames blijft stijgen sinds het geslaagde EK in Engeland deze zomer", zegt Katrien Jans, Women's Football Manager bij de KBVB.

"Tegen Noorwegen kunnen we, samen met onze fans, nog een mooie bladzijde toevoegen aan de geschiedenisboeken van de Red Flames."