Ga naar de inhoud

Vincent Kompany shopt een 5e keer in ons land: Anass Zaroury van Charleroi naar Burnley

 di 30 augustus 2022 17:57

14 inkomende transfers, waarvan 6 uit de Jupiler Pro League. Vincent Kompany bouwt in Burnley een nieuwe - Belgische getinte - ploeg om weer naar de Premier League terug te keren. De talentvolle middenvelder Anass Zaroury (21) van Charleroi is de nieuwste JPL-verovering van de ex-trainer van Anderlecht.

Samuel Bastien (Standard), Josh Cullen (Anderlecht), Vitinho (Cercle Brugge), Taylor Harwood-Bellis (Anderlecht/Manchester City) en Manuel Benson (Antwerp) verhuisden allemaal van de Jupiler Pro League naar Burnley.

 

Burnley-trainer Vincent Kompany voegde vandaag nog een extra naam toe aan het lijstje. Anass Zaroury verlaat Sporting Charleroi voor een avontuur bij de Engelse tweedeklasser. 

 

De 21-jarige winger heeft een contract getekend voor vier jaar bij de club van Vincent Kompany. 

 

Zaroury, jeugdproduct van Zulte Waregem, tekende in 2019 bij Lommel. In 2021 maakte hij de overstap naar Charleroi. Bij de Zebra's was hij goed voor zeven goals in 44 wedstrijden. Dit seizoen zat hij aan twee goals in vijf wedstrijden.    

Zaroury is een veelbelovend jong talent

Vincent Kompany, Burnley

"Het project hier is duidelijk en ik kan niet wachten om mijn debuut te maken," vertelde Zaroury op de site van zijn nieuwe club.

 

Ook Vincent Kompany is tevreden met zijn nieuwe aanwinst: "Hij is een veelbelovend jong talent, een speler die kan rennen en hard kan werken voor het team, terwijl hij ook grote vaardigheden heeft en een bedreiging is voor het doel," aldus de ex-verdediger van Manchester City.   

 

Na zes speeldagen is Burnley zesde in het Championship met negen punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.