Ga naar de inhoud

Kajakbondscoach: "We kunnen niet met alle boten naar Olympische Spelen 2024"

Artuur Peters en Bram Sikkens kajakken naar de 8e plaats op het EK.

Na een succesvol EK kajak in München wordt de blik al meteen gericht naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. "We hebben de kloof met de beste Europese boten verkleind. Nu moeten we de olympische strategie bepalen", stelt bondscoach Carlos Prendes.

"Dit EK in München geeft totale voldoening"

De Belgische kajakkers verlieten het EK München met zilver voor Broekx/Peters en brons voor Artuur Peters. "Dit is zonder twijfel de beste prestatie van de hele Belgische ploeg sinds heel lang", is ook de bondscoach tevreden.

 

"We wisten dat we op het einde van het seizoen een hoog niveau zouden halen. Al kon ik niet vermoeden dat we zo goed zouden presteren. Dan heb ik het niet enkel over de uitslagen, de podia en de medailles. We hebben de kloof om te strijden om het goud met de beste Europese boten echt verkleind. Kortom, dit EK geeft totale voldoening."

 

Met hoeveel boten wil de bondscoach naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs? "Het is te vroeg om daar een antwoord op te geven, geef me enkele dagen om een strategie te bepalen. Maar we kunnen niet met alle projecten samen naar Parijs."

 

Volgend jaar worden de olympische tickets verdeeld. "Op het kwalificatietoernooi voor Parijs zijn er veel wedstrijden op korte tijd. We moeten ervoor zorgen dat onze extra projecten de kansen van onze topboten niet in de weg staan."

"Het is mijn wens om met alle boten te vechten voor een olympisch ticket, maar we moeten nu de analyse maken waar we op het WK volgend jaar, waar de boten zich kunnen kwalificeren voor Parijs, op gaan inzetten."

"Het project van de K4 bij de vrouwen blijft lopen"

Is het dan realistisch om het nieuwe project op de K4 500 meter bij de vrouwen voort te zetten. "Het project blijft lopen, de komende weken zal het concreter worden", is Prendes overtuigend.

 

"Het is nog maar 9 maanden oud, met een minimum aan trainingssessies. Wat ze hier gedaan hebben, is al heel goed. Ze hebben de kloof met de kandidaten voor de olympische tickets al verkleind."

 

"Laten we erin geloven, in deze vrouwen en in dit project. De groepsdynamiek is fantastisch, de wil om het zo goed mogelijk te doen en om beter te worden zit er echt in. Lize en Hermien zijn daar de voortrekkers in."