Ga naar de inhoud

Vos wint ook de slotrit in Scandinavië, maar eindzege is wel voor Uttrup Ludwig

Marianne Vos (Jumbo-Visma) heeft haar 4e etappe in de Ronde van Scandinavië gewonnen. De Nederlandse was andermaal de snelste in de slotetappe. Landgenote Shari Bossuyt kwam knap als tweede over de meet. De eindzege is voor Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ).

De zesde en laatste etappe van de Ronde van Scandinavië trok over 154 kilometer van Lillestrøm naar Halden. 

 

Een klassieke sprintersetappe kende ook een klassiek wedstrijdverloop. Een groepje rensters koos voor de vlucht, het peloton controleerde onder leiding van FDJ. 

 

Met nog 20 kilometer te gaan werd het vluchterskwartet uiteindelijk gegrepen en kon de finale losbarsten. 

 

De aankomst lag op het lokale circuit dat de rensters in totaal 4 keer moesten trotseren. Een pittige kasseistrook zorgde voor wat peper en zout.

 

Op de laatste kasseistrook besloot de nummer 2 in het klassement, Lianne Lippert, met een ultieme uitval nog voor een dubbelslag te gaan. Uttrup Ludwig reageerde niet meteen, maar reed uiteindelijk wel naar het wiel van haar concurrente.

 

In de sprint was de onvermijdelijke Marianne Vos de snelste van het peloton. De Nederlandse wint zo haar 4e etappe van de week. Shari Bossuyt kan haar sterke week afsluiten met een heel mooie 2e plaats in deze etappe.

 

Cecilie Uttrup Ludwig stelde gisteren haar leiderstrui eigenlijk al veilig door de zware bergetappe te winnen. Vandaag kwam ze eigenlijk nooit meer echt in de problemen.

Uitslag rit 6 en eindstand Ronde van Scandinavië (2.WT)

Etappe:

1. Marianne Vos (NED) 4u01'25"

2. Shari Bossuyt (BEL) + 0"

3. Barbara Guarischi (ITA) + 0"

 

Eindklassement:

1. Cecilie Uttrup Ludwig (DEN)

2. Lianne Lippert (DUI)

3. Alexandra Manly (AUS)

4. Julie Van de Velde (BEL)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.