Ga naar de inhoud

Uttrup Ludwig pakt ritzege én leiderstrui na zware bergetappe in Scandinavië

 za 13 augustus 2022 14:32

Een dubbelslag in Scandinavië. Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ) heeft de koninginnenrit in de ronde van Scandinavië gewonnen en neemt ook de leiderstrui van Marianne Vos over. Landgenote Julie Van de Velde (Plantur-Pura) reed een sterke koers en kwam als derde boven op de slotklim.

Geen Demi Vollering (SD Worx) meer aan de start vanmorgen. De Nederlandse favoriete kwam gisteren hard ten val en moest verstek geven voor de koninginnenetappe van deze Ronde van Scandinavië. 

 

De rensters begonnen aan de etappe in Vikersund en kregen na een glooiend parcours van 100 kilometer nog een pittige slotbeklimming in Norefjell voor de kiezen. 

 

Marianne Vos is de hoofdrolspeelster van deze Ronde van Scandinavië, maar moest op de zware slotklim afstand nemen van haar leiderstrui. Onder meer door berenwerk van Shari Bossuyt, die nog steeds leider in het jongerenklassement is.

 

Een fel uitgedund peloton schoot op 5 kilometer van de finish wakker door een aanval van Lianne Lippert. Enkel Cicilie Uttrup Ludwig kon de Duitse volgen. 

 

Uiteindelijk was het de Deense die de dubbel voor haar rekening nam. Naast de zege, is ze ook de nieuwe leider in het klassement. 

 

Julie Van de Velde reed een knappe koers en bolde binnen op een mooie derde plek.

Uitslag rit 5 en stand Ronde van Scandinavië (2.WT)

1. Cecilie Uttrup Ludwig (DEN) 3u26'24"

2. Lianne Lippert (DUI) + 1"

3. Julie Van de Velde (BEL) + 31"

 

Klassement:

1. Cecilie Uttrup Ludwig 

2. Lianne Lippert

3. Alexandra Manly

4. Julie Van de Velde

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.