Ga naar de inhoud

Een aangekondigd vertrek: Trainer Michael Valkanis verlaat Eupen

Michael Valkanis

Voetbalclub Eupen heeft bevestigd dat het afscheid neemt van trainer Michael Valkanis. Een verrassing is dat niet echt, want er was bij zijn aankomst al afgesproken dat de Australiër maar een half jaar zou blijven in de Oostkantons.

 Michael Valkanis arriveerde in januari bij Eupen. In eerste instantie als versterking van de staf van Stefan Krämer. In februari werd Krämer ontslagen en nam Valkanis het roer over. 

 

De 47-jarige Valkanis, een voormalige Australische international, was eerder assistent bij Adelaide United, Melbourne City, PEC Zwolle en bij het nationale team van zijn tweede vaderland Griekenland.

 

Hij verzekerde Eupen van het behoud, maar nu komt er, zoals bij zijn aanstelling aangekondigd, een einde aan de samenwerking, omdat de Australiër al andere verplichtingen had.

 

"Michael Valkanis heeft uitstekend werk verricht bij AS Eupen, eerst als assistent-coach en daarna als hoofdcoach", zegt algemeen directeur Christoph Henkel. 

 

"Hij hielp de ploeg om opnieuw in de Jupiler Pro League te blijven. Vanaf het begin was overeengekomen dat de samenwerking met Michael alleen voor dit seizoen was. Wij willen graag onze dank betuigen voor zijn succesvolle werk en zijn grote inzet voor onze eerste ploeg."