Stoffel Vandoorne kan polepositie niet verzilveren in Rome en moet tevreden zijn met podiumplek

Stoffel Vandoorne in zijn Mercedes.

Stoffel Vandoorne is op een 3e plek geëindigd in de Grote Prijs Formule E van Rome. De Belg vertrok in Italië vanaf de polepositie, maar kon die niet verzilveren. De overwinning ging naar de Nieuw-Zeelander Mitch Evans, die een stevige inhaalrace neerzette in zijn Jaguar: van 9 naar 1.

De dag kon niet beter beginnen voor Stoffel Vandoorne. Vanochtend kwalificeerde de Belg zich als snelste voor de race, onder toeziend oog van José Mourinho. De Mercedes van Vandoorne kreeg het gezelschap van een Envision Racing-wagen, bestuurd door de Nederlander Robin Frijns.

 

Frijns kwam beter uit de startblokken, maar Stoffel Vandoorne weerde zich kranig. Zelfs een kleine lock-up hinderde onze landgenoot niet. Een kettingbotsing in de achtergrond zorgde voor brokken, dus moesten de rijders een paar rondjes achter de safety car afwerken. 

 

Bij de herstart was Vandoorne alert. Frijns en De Vries, zijn ploegmaat bij Mercedes, bleven in zijn zog hangen. Na enkele rondjes plaatste Frijns een goed getimede aanval op onze landgenoot. De Nederlander ging vlot over de Mercedes naar kop van de wedstrijd. Het teken voor Vandoorne om te kiezen voor de attack modus.

 

Door de aanvalsdrang van Vandoorne, vergat de ploeg dat er ook een race achter hen gereden werd. Het tactische plaatje klopte niet helemaal bij Mercedes, waardoor De Belg plots Mitch Evans voorbij zag zoeven. De Nieuw-Zeelander maakte een opmars van plaats 9 naar winst. Ook Frijns finishte voor onze landgenoot, die vrede moest nemen met plaats 3.

 

Het goede nieuws voor Stoffel Vandoorne: morgen krijgt hij opnieuw een kans om te winnen in Rome én de Belg springt naar de 2e plaats in het algemene klassement van de Formule E.