Ga naar de inhoud

Bouhanni haalt zijn gram en wint Frans sprintonderonsje tegen Coquard

Na anderhalf jaar wachten heeft Nacer Bouhanni nog een keer kunnen juichen. De Franse sprinter van Arkéa-Samsic was de snelste in La Roue Tourangelle, voor zijn landgenoten Bryan Coquard (Cofidis) en Sandy Dujardin (TotalEnergies). Sasha Weemaes van Sport Vlaanderen - Baloise werd vijfde.

Van 27 september 2020 in Parijs-Chauny was het geleden dat Bouhanni nog een profzege had geboekt. In eigen land lukte dat zondag nog een keer.

 

Van de vlucht van de dag bleven in de finale Nicolas Debeaumarché en Jonas Abrahamsen het langste over. Maar er moesten nog een aantal klimmetjes overwonnen worden. Dat maakte het onmogelijk voor de vluchters om uit de greep van het jagende peloton te blijven.

 

Op de laatste klim, de Côte de l’Epan, reden zes renners weg, met daarbij Bryan Coquard en Clément Venturini. Maar ook zij hielden geen stand. Op twee kilometer van het einde was het duidelijk dat er gesprint zou worden. 

 

Groupama-FDJ trok de kaart van Bram Welten, maar de Nederlander liet de kaas van zijn brood eten door vier Fransen en een Belg, Sasha Weemaes (Sport Vlaanderen -  Baloise). 

Top 10

  1. Nacer Bouhanni - 4u 39' 03"
  2. Bryan Coquard (Fra) - allen zelfde tijd
  3. Sandy Dujardin (Fra)
  4. Thomas Boudat (Fra)
  5. Sasha Weemaes (Bel)
  6. Bram Welten (Ned)
  7. Clément Venturini (Fra)
  8. Lorrenzo Manzin (Fra)
  9. Robin Froidevaux (Zwi)
  10. Emmanuel Morin (Fra)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.