Eli Iserbyt gaat deze zomer ook mountainbiken: "Kijken wat ik kan in wereldbekermanche"

Eli Iserbyt schreef dit seizoen de Wereldbeker en de Superprestige op zijn naam.

Eli Iserbyt heeft gisteren aangekondigd dat hij het deze zomer over een andere boeg gooit. De crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal zal een aantal mountainbikewedstrijden opnemen in zijn programma.

Het veldritseizoen zit er bijna op voor de crossers en dan gaat de focus naar het wegprogramma. Eli Iserbyt deed gisteren uit de doeken dat hij zich in de zomer niet enkel zal toeleggen op de weg. De crosser zal ook te zien zijn op de mountainbike. 

 

"Als continentale ploeg blijft het moeilijk om koersen op te nemen in het wegprogramma. Elke zomer is hetzelfde met de Baloise Belgium Tour bijvoorbeeld. Als je altijd dezelfde rondes rijdt, ben je niet meer gemotiveerd. Het is ideaal om iets nieuws te ontdekken", vertelt Eli Iserbyt.

Ik wil me in het mountainbiken ontdekken.

Eli Iserbyt

Welke wedstrijden Iserbyt zal rijden is nog niet bekend, maar hij wil zich wel wagen aan een wereldbekermanche. "Op welk niveau ik zal kunnen rijden, weet ik niet. Het zal zoeken zijn.  Het is de bedoeling om een wereldbekermanche te rijden en te kijken hoe het daar zit." 


Dat Iserbyt overweg kan met een crossfiets staat vast, maar in het mountainbiken heeft hij geen ervaring. "Ik heb geen ervaring en in de afdaling ben ik een leek. Alles zal ik moeten bijschaven, maar ik wil me daar in ontdekken en zo net iets meer doen."

Techniek bijschaven

Net zoals de renners ervaring opdoen in het wegseizoen, zit hij bij zijn optreden in het mountainbiken ook met de cross in zijn achterhoofd. "We nemen het er in de planning bij om mijn techniek, die soms niet super is, bij te schaven", aldus Iserbyt.


Eli Iserbyt schreef dit crossseizoen twee klassementen op zijn naam: de Wereldbeker en de Superprestige.