Drievoudig olympisch kampioen noordse combinatie test positief bij aankomst in Peking

Frenzel moet voor volgende woensdag negatief testen om te kunnen deelnemen aan de competitie.

De Duitser Eric Frenzel, drievoudig olympisch kampioen noordse combinatie, en zijn teamgenoot Terence Weber hebben bij aankomst in Peking voor de Winterspelen positief getest op het coronavirus. Dat bevestigde het Duitse olympische comité vrijdag, kort voor de openingsceremonie.

De twee atleten kwamen donderdag in China toe als deel van een delegatie waarin in totaal zes mensen positief testten. Een tweede controle bevestigde de positieve test van Frenzel en Weber, die nu in quarantaine zijn geplaatst. 

 

De 33-jarige Frenzel verlengde in 2018 in Pyeongchang zijn olympische titel op de normale schans. Hij won in Zuid-Korea ook goud met het team en brons op de grote schans. Hij telt in totaal zes olympische medailles op zijn erelijst met ook zilver (2014) en brons (2010) met het Duitse team.    

 

Volgende week woensdag staat de eerste competitie in de noordse combinatie op het programma. Om uit quarantaine te mogen, zal Frenzel twee negatieve PCR-testen moeten voorleggen met minstens 24 uur tussen beide controles. 

 

Donderdag raakte ook al de positieve test van de Noor Jarl Magnus Riiber bekend. De drievoudige wereldbekerwinnaar wordt als de grote favoriet voor goud in de noordse combinatie beschouwd. Ook hij zit in quarantaine.  

Wat is de noordse combinatie?

 

Noordse combinatie is een sport waarbij een langlaufonderdeel gecombineerd wordt met een onderdeel schansspringen. In Peking zullen er drie competities plaatsvinden: de noordse combinatie op de normale schans, de noordse combinatie op de grote schans en de teamcompetitie.