De Clippers zijn de ploeg van 't stad in Los Angeles, twee debutanten in All Star Game

De Los Angeles Clippers hebben dankzij een late score van Reggie Jackson nipt hun stadsgenoot verslagen in de NBA. De Lakers, zonder LeBron James, verloren met 111-110. Nog vannacht werden de reservespelers voor het All Star Game bekendgemaakt, met in het Oosten twee debutanten.

In een duel tussen de 8e (Clippers) en de 9e (Lakers) in de stand van de Western Conference ging de jongere stadsgenoot halverwege aan de leiding: 60-54.

 

Na de rust werd de voorsprong van de Clippers, die zonder sterren Paul George en Kawhi Leonard spelen door blessures, alleen maar groter. De Lakers knokten zich toch nog terug in de wedstrijd en namen in de slotminuut zelfs de leiding over na een driepunter van Malik Monk en een dunk van Anthony Davis.

 

Maar in de slotseconden besliste Reggie Jackson de derby toch nog in het voordeel van de Clippers. Na een fraaie "spin move" werd het 111-110. De wanhoopspoging van de Lakers werd gemist.

 

Voor de Clippers is het al de tweede zege in de stadsderby dit seizoen. Eerder wonnen ze ook al in december. De twee teams nemen het nog twee keer tegen mekaar op dit seizoen. Het kan dus nog 2-2 worden.

 

De Lakers gaan stilaan hun tenen mogen uitkuisen willen ze zich nog rechstreeks plaatsen voor de play-offs in de NBA. Met nog een dertigtal wedstrijden op de teller is de achterstand op de zesde plaats al aanzienlijk.

 

(lees voort onder de video's)

Het winnende punt van Reggie Jackson:

De Golden State Warriors wonnen dankzij de driepunters van Thompson:

De uitslagen van vannacht:

San Antonio Spurs - Miami Heat: 95-112

Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves: 117-128

Toronto Raptors - Chicago Bulls: 127-120

Atlanta Hawks - Phoenix Suns: 124-115

Golden State Warriors - Sacramento Kings: 126-114

LA Clippers - LA Lakers: 111-110

24 All Stars zijn bekend

Nog vannacht werden in de NBA de reservespelers voor het All Star Game bekendgemaakt. In het Westen vertegenwoordigen Phoenix-duo Chris Paul en Devin Booker de fiere leider. Voor Paul is het al zijn 12e selectie. Haalden het nog: Draymond Green (Golden State), Luka Doncic (Dallas), Rudy Gobert en Donovan Mitchell (Utah) en Karl-Anthony Towns (Minnesota).

 

Aan de andere kant van het land wel een paar verrassende namen. Zo debuteren Darius Garland (Cleveland) en Fred VanVleet (Toronto) in het All Star Game. Ook Jimmy Butler (Miami), James Harden (Brooklyn), Kris Middleton (Milwaukee) en Zach LaVine (Chicago) zijn er later deze maand bij in Cleveland.

 

De 24 All Stars worden op 20 februari onderverdeeld in twee teams. Aanvoerders LeBron James en Kevin Durant mogen elk na mekaar een speler kiezen in een draft die live wordt uitgezonden.

NBA