PSV mag op zoek naar een nieuwe coach, Roger Schmidt neemt na dit seizoen afscheid

Roger Schmidt is aan zijn laatste maanden als coach van PSV bezig. De Duitser heeft zelf besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen.

Roger Schmidt dwarrelde in 2020 binnen bij PSV, met op zijn adelbrieven onder  meer de namen RB Salzburg en Leverkusen. Hij gaf de club een nieuw elan sinds het ontslag van Mark van Bommel, maar het was toch moeilijk om tegen Ajax op te tornen.

 

Schmidt kan PSV wel het allermooiste afscheidscadeau schenken, met een eerste titel sinds 2018. De club uit Eindhoven staat 2e in het klassement, op 2 punten van Ajax.

 

"Het was onze intentie om met Roger voort te gaan, maar hij heeft besloten aan het einde van het seizoen te stoppen", zegt John de Jong, directeur Voetbalzaken. "Dat vinden wij jammer, maar dit verandert niets aan onze doelstelling om zoveel mogelijk prijzen in de wacht te slepen dit seizoen."

 

Bij PSV zitten met aanvaller Yorbe Vertessen en doelman Maxime Delanghe 2 Belgen in de A-kern. De 18-jarige Johan Bakayoko werd onlangs ook overgeheveld vanuit de jeugd.