Ga naar de inhoud

Aubameyang en Arsenal laten elkaar los, spits trainde al bij FC Barcelona

De papiermolen sleept aan, maar Pierre-Emerick Aubameyang verdedigt weldra officieel de kleuren van FC Barcelona. De Gabonese spits was persona non grata geworden bij Arsenal, waar zijn contract nu ontbonden is. FC Barcelona vist hem op.

Pierre-Emerick Aubameyang en Arsenal lagen al een tijdje op ramkoers. Arsenal pikte hem in januari 2018 op bij Borussia Dortmund en ook in de Premier League scoorde hij aanvankelijk aan de lopende band.

 

Maar sinds december kwam hij er niet meer in actie door een disciplinaire actie. Gisteren vertoefde de 32-jarige spits in Catalonië om zijn overgang naar FC Barcelona te officialiseren, maar op Deadline Day kwam er geen witte rook.

 

Dat hoeft geen probleem te vormen, want Aubameyang kan als vrije speler naar Barça verhuizen. Arsenal bevestigde vanavond dat het contract "met wederzijdse goedkeuring" werd stopgezet. 

 

De spits trainde ook al een eerste keer met zijn nieuwe ploegmaats. Er zou een contract onderhandeld zijn van 6 maanden met een extra jaar als optie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.