Ga naar de inhoud

Christian Coleman wint in New York eerste race na zijn dopingschorsing

 za 29 januari 2022 22:11
Christian Coleman (centraal) houdt net Travyon Bromell (rechts) achter zich.

Alsof hij nooit was weggeweest. Christian Coleman snelde bij zijn eerste wedstrijd na zijn dopingschorsing naar de zege: 6"49 op de 60 meter op de Millrose Games in New York. 

Christian Coleman wou bij zijn comeback geen tijd vooropstellen "om zichzelf niet te ontgoochelen", maar hij had wel zijn zinnen gezet op de zege. De wereldkampioen op de 100 meter (2019 in Qatar) voegde de daad bij het woord.

 

Op de Millrose Games in New York snelde hij naar 6"49 en zo hield hij Travyon Bromell, de snelste man op de 100 meter vorig jaar met 9"77, met een honderdste van een seconde achter zich.

 

Coleman maakte zijn comeback nadat hij een schorsing van 18 maanden had uitgezeten. Coleman had gezondigd tegen het dopingreglement door drie controles buiten competitie te missen. Hij kreeg bij het TAS strafvermindering, maar zag de Olympische Spelen in Tokio aan zijn neus voorbijgaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: