Wereldkampioen Coleman mist Olympische Spelen door schorsing

  Christian Coleman, regerend wereldkampioen op de 100 meter, heeft een schorsing gekregen van 2 jaar omdat hij vorig jaar drie dopingcontroles miste. De schorsing van de Amerikaan loopt af in mei 2022. Daardoor mist hij de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio, maar Coleman kan wel nog in beroep gaan bij het TAS.

  De Athletics Integrity Unit (AIU) stelde op 9 december vorig jaar vast dat Coleman niet beschikbaar was voor een antidopingcontrole. Dat gebeurde eerder ook al in januari en april van 2019. Drie overtredingen van de regels rond de whereabouts wordt bestraft met een schorsing van een of twee jaar.

   

  De 24-jarige Amerikaan zei bij zijn derde overtreding dat hij gewoon even kerstinkopen was gaan doen en dat de controleurs niet eens de moeite deden om hem te bellen.

   

  De AIU heeft geen gehoor gegeven aan die uitleg en schorst Coleman voor twee jaar. Zijn schorsing loopt af op 13 mei 2022. Coleman kan wel nog in beroep gaan bij het TAS. Dat moet hij doen binnen de 30 dagen.