Luca Brecel stoot door naar tweede ronde op de Snooker Shoot Out

  Luca Brecel

  Luca Brecel (WS-16) heeft zich vrijdag in Leicester geplaatst voor de tweede ronde van het Snooker Shoot Out. Hij versloeg de Engelsman Joe Perry (WS-33) met 40-20.  Zijn tegenstander in de tweede ronde is nog niet bekend.

  Luca Brecel had al een tijdje geen wedstrijd meer gespeeld en was wat roestig in de beginfase. Hij miste aanvankelijk drie kansen. Perry kon twintig punten scoren, maar ging dan in de fout.

   

  Die kans liet Brecel niet liggen. Onze landgenoot potte daarop een break van 40 weg, wat zou volstaan voor de zege. "Ik heb vrijwel een maand niet meer gesnookerd," liet Brecel weten. 

   

  "Er staan nu  enkele belangrijke toernooien op het programma, met volgende week het German Masters en in februari het European Masters. Natuurlijk wil ik hier ook een goede beurt maken." In 2016 verloor Brecel in de finale van het Shoot Out, maar toen was het toernooi nog geen ranking event, nu wel. 

  In het Shoot Out-toernooi beslist één frame, dat maximaal tien minuten mag duren, over winst of verlies. De eerste vijf minuten van de wedstrijd is er een shot clock van 15 seconden, de laatste vijf minuten hebben de spelers nog slechts 10 seconden per shot. Zoals in pool moet er bij elk shot een bal gepot of een band geraakt worden en krijgen de spelers bij een fout van de tegenstander de bal in hand. Als de stand na 10 minuten gelijk is, volgt er een shoot out op de blauwe bal.