Komt het ooit nog goed met David Goffin? Hij dreigt ver weg te zakken op ATP-ranking

  David Goffin moet herbronnen.

  Zijn vroege uitschakeling op de Australian Open kost David Goffin zijn plaats in de top 50 van het mannentennis. De 31-jarige Luikenaar is nu nog 45e, maar zakt al zeker 6 plaatsen. In februari zakt hij wellicht nog verder weg.

  Goffin verloor dinsdag in drie sets van de Brit Daniel Evans. Het was al de vijfde opeenvolgende keer dat de beste Belg op de wereldranglijst de eerste ronde van een grandslamtoernooi niet overleefde.   

   

  Op 31 januari wordt de nieuwe ATP-ranking vrijgegeven. Nu al is zeker dat Goffin uit de top 50 zal vallen, voor het eerst sinds augustus 2014. 

   

  Goffin staat nu nog 45e maar zakt al zeker zes plaatsen omdat hij 90 punten verliest na zijn derde ronde uit 2020. Het is dat resultaat waarnaar de ATP kijkt in het door corona gewijzigde rankingsysteem.    

   

  Goffin dreigt bovendien nog verder weg te zakken. Eind februari moet hij immers de 250 punten verdedigen die hij vorig jaar pakte door het toernooi van Montpellier te winnen.

  Lees ook: