0

David Goffin (ATP-45) moet de Australian Open na minder dan 2 uur spelen al verlaten. Onze landgenoot ging in drie sets onderuit tegen het 24e reekshoofd Daniel Evans (ATP-24). Met de uitschakeling van Goffin is er nu geen enkele Belgische man meer actief op het enkeltoernooi in Melbourne.

Na twee moeizame en wisselvallige jaren wil David Goffin in 2022 opnieuw zijn beste tennis spelen. Maar een (lichte) knieblessure strooide vorige week al meteen roet in het eten. Goffin raakte wel fit voor de eerste grandslam van het jaar, maar beleefde daar niet veel plezier aan.

Goffin was voor de eerste keer in lange tijd geen reekshoofd en kreeg zo met Daniel Evans meteen een taaie klant voor zich.

Maar in set 1 speelde Goffin aardig mee. Het was een evenwichtige partij tot onze landgenoot op een cruciaal moment zijn opslagspelletje verloor. Bij 5-4 voor Evans werd het eerste breakpunt van de match zo ook meteen een setpunt.

Daarna ging het niveau van Goffin bergaf. Hij verloor in set 2 meteen zijn opslag, al kon hij eerst nog wel twee breakpunten redden met netjes tennis aan het net. Wat later in de set zette hij zijn misser wel recht, maar Evans was niet onder de indruk. Hij ging opnieuw door de opslag van Goffin en serveerde dan zelf voor de set: 6-3.

In de 3e set voelde Goffin dat de nederlaag onafwendbaar was. Hij bood amper nog weerwerk en gaf de zege in minder dan een halfuur cadeau aan de Brit. Het is het tweede jaar op een rij dat Goffin in Melbourne niet voorbij ronde 1 raakt. Sterker nog, vorig jaar lukte hem dat op geen enkele grandslam.

De reactie van Goffin:

De Australian Open van David Goffin is voorbij. Hij verliest zijn eerste ronde tegen Daniel Evans.

09:27

5-0

Deze 3e set dreigt erg pijnlijk te worden voor Goffin. Hij kon nog geen enkel spelletje winnen en Dan Evans mag dadelijk serveren voor de partij.

09:19

De veer is gebroken bij Goffin. In de derde set verliest hij meteen drie spelletjes op een rij.

09:04

2 sets in het krijt

Goffin heeft nog heel veel werk als hij hoopt deze eerste ronde te overleven. Hij staat nu al twee sets achter tegen Evans. Hij gaf in set 2 meteen zijn opslag weg, maar leek zich wel te herpakken. Hij hing de bordjes weer in evenwicht.

Maar dan gaf hij opnieuw in de cruciale fase een break weg. Evans mocht bij 5-3 serveren voor de set en benutte meteen setpunt nummer 1.

09:02

Zijn we voorbarig geweest? Evans snoept op zijn beurt meteen opnieuw de opslag van Goffin af en mag nu serveren voor de tweede set.

08:55

Een rebreak van Goffin. Dit is wat hij nodig had. Hij komt terug tot 4-3 in set twee. Zo houdt onze landgenoot zijn kansen in deze set alleszins gaaf.

08:31

Break Evans

Is de verloren set in het hoofd van Goffin gekropen? Hij was nochtans goed aan het tennissen voor hij die cruciale opslag verloor.

In zijn eerste opslagspelletje in set 2 geeft hij meteen weer breakpunten weg, hij werkt er twee weg met aanvallend tennis aan het net, maar dan kan Evans toch profiteren.

Goffin moet zich snel herpakken.

08:27
08:23

1e break is boosdoener

Dit is pijnlijk voor Goffin. Bij een 5-4-stand staat hij plots ook 40-0 achter. Drie breakpunten dus voor Evans en de Brit twijfelt niet. Hij haalt snoept een eerste keer de opslag van onze landgenoot af en dat is meteen ook goed voor setwinst.

08:02

Geen spectaculair begin van de eerste set. Beide spelers winnen hun opslagspelletjes relatief eenvoudig.

07:06

Goffin moet nog een tijdje geduldig wachten voor hij aan zijn match kan beginnen. Het duel voor hem op de baan, tussen twee vrouwen uit Kazachstan, wordt een marathon. In set 1 en 2 kregen we een tiebreak. Momenteel spelen ze de beslissende derde set.

16/01/22
18:14

Het zal een fysieke strijd worden tussen aanvallend ingestelde spelers die niet aarzelen om naar het net te komen.

David Goffin
18:06

Goffin: "Normaal zal ik voluit kunnen gaan"

David Goffin (ATP-45) ontmoet dinsdag het Britse 24e reekshoofd Daniel Evans (ATP-26). Is onze landgenoot al voldoende hersteld van zijn knieblessure? "Uiteindelijk zal het wel lukken met die knie", vertelde Goffin.

"In Sydney heb ik nochtans schrik gehad, want de pijn stak plots fel op. Uit de onderzoeken bleek dat ik een lichte verrekking heb aan de achterkant van de knie. Vandaag heb ik voor het eerst terug wat tennis gespeeld."

"Het zal crescendo gaan en dus denk ik dat alles in orde zal zijn voor mijn wedstrijd van dinsdag. Normaal gezien kan ik dan voluit gaan", sloot Goffin af.