Umtiti (die amper speelt) verlengt contract bij Barça zodat Torres kan aantreden

  Samuel Umtiti heeft zijn contract bij FC Barcelona met drie jaar verlengd tot de zomer van 2026. Opvallend want de Franse verdediger komt zelden in actie bij de Catalaanse club. Maar hij neemt het komende anderhalf jaar wel genoegen met minder salaris. En zo maakt Barcelona financiële ruimte vrij om nieuwkomer Ferran Torres in te schrijven bij de Spaanse bond.

  Barcelona pakte onlangs uit met de transfer van Ferran Torres. Het nam de 21-jarige Torres voor 55 miljoen euro over van Manchester City. Maar financieel wrong het schoentje wel nog een beetje.

   

  De Catalaanse club moest door de regels op gebied van financial fair play van de Spaanse bond eerst ruimte maken in het salarisbudget. En die ruimte is nu gevonden door een financieel offer van Samuel Umtiti. De Fransman levert fors in. 

   

  Hij krijgt in ruil dus wel een contractverlenging. En dat is enigszins opmerkelijk. Barcelona nam Umtiti in 2016 voor 25 miljoen euro over van Olympique Lyon. De Fransman werd met Barcelona twee keer landskampioen, maar de afgelopen jaren kwam hij nog maar erg weinig in actie. De verdediger sukkelde met blessures en dit seizoen speelde hij zelfs nog maar 1 competitiewedstrijd begin december.