Nog een solo: Axel Van Den Broek wint BK bij tweedejaars nieuwelingen

  Een blije Axel Van Den Broek.

  Axel Van Den Broek heeft het BK veldrijden bij de tweedejaars nieuwelingen gewonnen. De renner van Acrog-Tormans maakte er in de duinen een solo van. Hij kwam een halve minuut voor Neo Tielens over de streep. Jasper Schoofs vervolledigde het podium.

  Van Den Broek geldt als een groot talent, maar hij kende ook al zijn deel van de pech. Vorige zomer raake hij gewond bij een ongeval op training. Hij moest lang revalideren en keerde in januari terug naar zijn oude ploeg Acrog-Tormans. 

   

  Hij bedankte al snel voor het vertrouwen door nu de Belgische titel te pakken. Na enkele rondjes nam hij afstand van zijn concurrenten en hij kwam - zoals veel winnaars in Middelkerke - aan na een solo. 

   

  "De start was vrij hectisch", zei Van Den Broek. "Ik bleef kalm in de eerste ronde, want met de wind is het toch een zwaar parcours. In de tweede ronde heb ik dan de afscheiding kunnen maken op de tweede zandberg." 

   

  "Ik ben hier heel blij mee na heel wat blessureleed." Van Den Broek behaalde zijn 6e zege van het seizoen. "Maar zo'n titel zal nooit wennen. Als je op het podium staat en de Brabançonne hoort, dan word je daar toch emotioneel van. Ik wil de trainers bedanken die me naar dit niveau hebben gebracht. We gaan er nog mooie jaren van maken."

  Het podium bij de tweedejaars nieuwelingen

  1. Axel Van Den Broek
  2. Neo Tielens
  3. Jasper Schoofs