Stralende Cant: "Het doet steeds meer deugd om te winnen"

  Sanne Cant kroonde zich voor de 13e keer op rij tot Belgisch kampioene.

  Sanne Cant heeft zich voor de 13e keer op rij tot Belgisch kampioene gekroond. De zandspecialiste had twee ronden nodig om op stoom te komen, maar liet daarna alles en iedereen achter zich. "Vanaf dat ik mijn eigen ding kon doen, had ik het gevoel dat ik redelijk snel kon wegrijden", reageerde Cant achteraf.

  Bekijk het interview:

  Er stond vandaag opnieuw geen maat op Sanne Cant tijdens het Belgisch kampioenschap.  Na twee ronden trok de 31-jarige veldrijdster er alleen op uit, al had ze wel even nodig om warm te draaien.

   

  "Mijn start was niet top", was Cant eerlijk. "Ik voelde in de eerste ronde al dat het kantje-boordje was met mijn bandenkeuze. Ik heb in een ronde heel veel schuivers gemaakt en dan toch gekozen om over te schakelen naar tubes met iets meer grip."

   

  Toch was het vooral de wind die het meeste weerwerk bood tijdens de wedstrijd. "Vanaf het water begon er een soort van drijfzand naar beneden te komen. Het was verschrikkelijk moeilijk om daar op gang te geraken. Vanaf dat stuk tot de meet zat de wind ook steeds op de kop."

  Nu kan ik zonder druk naar het WK.

  Sanne Cant

  "Het doet ook meer en meer deugd om het BK te winnen", vulde Cant aan. "De eerste titel was een ontlading, maar het wordt steeds moeilijker om te winnen. Vroeger was het meer vanzelfsprekend en dat is het nu steeds minder. Daarom begin ik er ook meer belang aan te hechten."

  De vorm gaat alvast in stijgende lijn. Met welke ambities trekt Cant naar het WK? "Net zoals dit kampioenschap moet ook het WK gereden worden. Het is allemaal zeer moeilijk te voorspellen."

  "Er hangt veel af van het parcours en de weersomstandigheden af. Maandag vertrek ik op stage en daar ga ik hard werken. Ik trek alvast zonder druk naar het WK", sloot de recordvrouw af.

  Lees ook: