Mbappé liet kans op hattrick liggen: "We gaan Messi nog nodig hebben"

  Met twee goals en een assist was Kylian Mbappé alweer bepalend voor PSG. De eergierige Fransman zette zijn ego wel opzij op het einde van de match en liet Lionel Messi de penalty trappen die de 4-1-eindstand tegen Club Brugge vastlegde. 

  Kylian Mbappé  had zelf twee snelle goals gemaakt tegen Club Brugge, maar liet in de slotfase en kans op een hattrick liggen. Daar maalde hij niet om. 

   

  Volgens Mbappé was het belangrijker dat Messi, die nog niet kunnen schitteren in het Parijse shirt, extra vertrouwen kon opdoen door van op de stip zijn tweede van de avond te maken.

   

  "Het blijft Lionel Messi. We gaan hem tijdens het seizoen nodig hebben en ik ben ervan overtuigd dat hij ons zal helpen wanneer de belangrijke wedstrijden eraan komen." 

   

  "Hij moet dan vertrouwen hebben. Het is goed voor hem dat hij nu twee keer heeft gescoord en dat is ook goed voor ons", vertelde Mbappé, die met doelpunten in de tweede en zevende minuut PSG een droomstart had bezorgd tegen Club Brugge. 

   

  PSG-coach Mauricio Pochettino keek vanaf de bank goedkeurend toe hoe zijn steraanvallers allebei twee keer de weg naar het net vonden. Wie de strafschoppen neemt, laat de Argentijn aan de spelers zelf. 

   

  "Ik ben blij dat Leo en Kylian twee doelpunten hebben gemaakt. Ze kunnen, met hun kwaliteit, allemaal een strafschop nemen. Het is aan hen om, op dat moment, te beslissen wie het meeste vertrouwen heeft", aldus Pochettino.

  Ze kunnen, met hun kwaliteit, allemaal een strafschop nemen. Het is aan hen om, op dat moment, te beslissen wie het meeste vertrouwen heeft.

  Mauricio Pochettino