Trainer Van Aert: "Lichte verkoudheid, Boom komt niet in het gedrang"

  Een modderige Wout van Aert: geen beeld uit het veld, wel uit Parijs-Roubaix. Zaterdag zien we hem terug op de cross in Boom.

  Een verkouden Wout van Aert heeft woensdag zijn kat gestuurd naar het gala van de Kristallen Fiets, maar zijn deelname aan de Superprestige-veldrit in Boom is niet in gevaar. Dat zegt Van Aerts trainer Marc Lamberts aan Sporza. "Het is een lichte verkoudheid, meer is er niet aan de hand", klinkt het.

  Wout van Aert duikt zaterdag voor het eerst deze winter het veld in, of gooit een verkoudheid toch nog roet in het eten? Nadat Van Aert woensdag verstek had laten gaan voor de Kristallen Fiets rezen hier en daar vragen bij zijn deelname in Boom, maar Marc Lamberts relativeert dat.

  "In deze tijden maken ze van een verkoudheid al snel dat je zwaar ziek bent. Wout heeft gewoon een lichte verkoudheid. Meer is er niet aan de hand. Je kunt ook crossen met een lichte verkoudheid. Ik denk dat zijn deelname in Boom niet in het gedrang komt", zegt Lamberts.

  "Wout heeft alle trainingen gedaan. Daar zal het niet aan liggen. Nu moet hij nog goed rusten en dan zien we wel. De eerste cross is ook niet de belangrijkste. En bovendien staat Wout er ook iets anders in dan de voorbije jaren. De weg is belangrijker geworden dan het veld."

  Als Wout tussen de 5e en de 10e plek finisht, zal ik tevreden zijn. 

  Marc Lamberts

  Wat mogen we van een (verkouden) Van Aert verwachten in zijn eerste cross van de winter? "Fysiek schat ik dat hij aan 90% zit", meent Lamberts. "Hij heeft nog maar enkele trainingen met intensieve blokken achter de rug. Als hij tussen de 5e en de 10 plek finisht, zal ik tevreden zijn. En ik denk niet dat hij zelf de lat hoger legt."

  "Ik heb meer vraagtekens bij de technische kant. Het veld en de weg, dat zijn twee verschillende sporten. Zijn eerste veldtraining was pas 4 weken geleden. Qua techniek is dat echt aanpassen. Het is niet zo dat je na een paar trainingen in het veld plots weer bij de beteren hoort."

  Van Aert rijdt nu 3 crossen en vertrekt dan op stage. "Puur fysiek zal hij dan nog een stapje vooruit zetten. Daarna rijdt hij best wat crossen in de aanloop naar het BK, om daar hopelijk te kunnen meedoen voor de overwinning."