Erwin Koeman (60) stopt als coach: "Wil nog, maar gaat niet meer"

  Erwin Koeman is de oudere broer van Ronald Koeman.

  Erwin Koeman heeft per direct een einde gemaakt aan zijn trainerscarrière. De 60-jarige Nederlander was laatst aan de slag bij Beitar Jeruzalem in Israël. "Ik wil graag voort doen, maar het gaat niet meer door persoonlijke redenen."

  Erwin Koeman, de oudere broer van Ronald, was sinds vorige zomer aan de slag in Israël. Op de website van Beitar Jeruzalem legt hij zijn beslissing om op te stappen en meteen ook te stoppen als trainer uit. 

   

  "Ik ben verliefd geworden op deze plek en de mensen hier en wilde graag voort doen. Maar ik moet nu stoppen door persoonlijke redenen. De tijd is meteen ook gekomen om definitief met pensioen te gaan als hoofdtrainer."

   

  Bij Beitar Jeruzalem was het de laatste tijd erg onrustig. Zo werd enkele weken geleden clubeigenaar Moshe Hogeg aangehouden op verdenking van fraude, zeden- en drugsdelicten.

   

  Het is niet bekend waarom Koeman, die vorig jaar een hartoperatie onderging, zijn trainersloopbaan beëindigt.

   

  Koeman, die in 1989 als speler kampioen werd met KV Mechelen, was tijdens zijn trainerscarrière hoofdcoach van RKC Waalwijk, Feyenoord, FC Utrecht en FC Eindhoven. De ex-international was ook bondscoach van Oman en Hongarije en werkte als assistent bij PSV, Southampton, Everton en Fenerbahçe.