BEKIJK: Flipkens triomfeert met loepzuiver lobje op World Team Tennis

  Kirsten Flipkens (archief) kwam twee keer in actie vannacht.

  Kirsten Flipkens verdedigde afgelopen nacht de eer van New York Empire in het World Team Tennis-toernooi. Onze landgenote kwam twee keer - zowel in het dubbel- als het enkelspel - in actie, maar kon nieuw New Yorks verlies (17-21) niet vermijden. Kim Clijsters kwam niet in actie.

  Op de tennisbanen van Indian Wells vindt het World Team Tennis deze week plaats. Tot en met zondag nemen samengestelde teams het zowel in het enkel- als het dubbelspel tegen elkaar op.

   

  Ook ons land is vertegenwoordigd. Kim Clijsters en Kirsten Flipkens maken deel uit van het New York Empire-team.  

   

  Het Belgische duo verloor woensdag nog in het dubbelspel met 5-1 van de Amerikaans-Duitse tandem Krawczyck/Maria. Gisteren was het de beurt aan Flipkens alleen. Kim Clijsters kwam niet in actie. 

   

  Flipkens testte zowel in het enkel- als het dubbelspel haar racket tegen de Springfield Lasers. In een felbevochten partij tegen de Amerikaanse Asia Muhammad triomfeerde onze landgenote met 5-4. Bekijk hieronder een van de fraaiste punten van de avond.

   

  (lees verder onder de tweet)

  Dat kunstje kon ze in het dubbelspel niet herhalen. Samen met de Amerikaanse Quinn Gleason slaagde onze landgenote er niet in om Olmos en Muhammad te kloppen. Het Amerikaans-Belgische duo ging met 2-5 onderuit.

   

  Ondanks een overwinning in het mannelijke enkelspel (5-3) en het gemengde dubbelspel (5-4) keek de ploeg van onze Belgen aan het einde van de dag toch tegen een algemene verliesscore van 17-21 aan. 

   

  Voor die nederlaag wordt er vooral met de vinger gewezen naar de magere 5-0 van Eubanks en Giron in het mannelijke enkelspel.

   

  Er staan nog 2 wedstrijden op het programma van New York. Een finaleplaats - weggelegd voor de top 2 - is onbereikbaar geworden.

  Het is niet de eerste keer dat Flipkens deze week "tovert" ...