Ga naar de inhoud

BEKIJK: Sterke Clijsters moet heel nipt de duimen leggen tegen Stephens

Kim Clijsters (archief) stond op een zucht van een 2e zege.

Het team van Kim Clijsters en Kirsten Flipkens heeft geen tweede overwinning op rij kunnen boeken in de World Team Tennis. New York Umpire ging met 15-21 onderuit tegen Chicago Smash na onder meer twee nederlagen van Clijsters in het enkel- en dubbelspel.

Clijsters had vertrouwen getankt met een overwinning tegen Caty McNally (WTA 137), maar met Sloane Stephens kreeg ze een taaiere brok voorgeschoteld. De Amerikaanse, die in 2017 de US Open won, weigerde haar opslag uit handen te geven.

 

Clijsters en Stephens moesten in een tiebreak beslissen over de overwinning. Bij 4-1 had onze landgenote kansen om het af te maken, maar Stephens won 4 punten op rij en snoepte de zege nog af van Clijsters. 

 

Ook in het dubbelspel kon Clijsters niet zegevieren aan de zijde van Kirsten Flipkens. Ze verloren met 5-2 van de Chileense Alexa Guarachi en Stephens. Aan de zijde van de Amerikaan Christopher Eubanks ging Flipkens eveneens onderuit in het gemengd dubbel (5-3).

 

In de stand is New York Umpire laatste met één zege en zes nederlagen. Springfield Lasers en Orange County Breakers (5z-2n) delen de koppositie, ze staan virtueel in de finale die na de groepsfase gepland is.

Clijsters laat flitsen van haar talent zien:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.