Remco Evenepoel rijdt als 6e over finish in zijn eerste gravelrace

  Remco Evenepoel

  Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step) is zondag zesde geworden in de Belgian Waffle Ride, een Amerikaanse gravelrace. Evenepoel kwam in de VS niet in actie op de langste afstand (178 kilometer), maar op de 111 kilometer.

  Remco Evenepoel was in de Verenigde Staten om fietsenleverancier Specialized een plezier te doen en reed in Kansas mee in zijn eerste gravelrace. Na meer dan 4 uur wedstrijd reed onze jonge landgenoot als zesde over de finish.

   

  Mattia Cattaneo, een Italiaanse ploegmaat van Evenepoel bij Deceuninck-Quick Step, werd achtste in de gravelrace in Kansas. Evenepoel gaf 13 minuten toe op de eerste finisher, de Amerikaanse transgenderatlete Molly Cameron.    

   

  In totaal waren er drie afstanden tijdens de Belgian Waffle Ride. De Amerikaan Tanner Ward was de beste in de hoofdwedstrijd over 111 mijl (oftewel 178 kilometer), de Finse F1-renner Valtteri Bottas finishte als negende op de korte afstand over 36 mijl (of 58 kilometer).   

   

  De Belgian Waffle Ride in Kansas is een van de vele Amerikaanse gravelraces, die worden afgewerkt op bijna louter onverharde wegen. De Ride hoort bij het soort events dat traditioneel meer recreanten dan profrenners naar de start lokt, waardoor de beleving ook van groter belang is dan het resultaat.

  Valtteri Bottas en zijn vriendin Tiffany Cromwell deden ook mee