Einde seizoen voor Hernandez? Rechter veroordeelt verdediger tot 6 maanden celstraf

  Lucas Hernandez (l) won eerder deze maand met Frankrijk de Nations League.

  Speelt Lucas Hernandez woensdag in Lissabon zijn laatste wedstrijd dit jaar? De rechtbank in Madrid legt de Bayern-verdediger een sanctie van 6 maanden celstraf op voor het negeren van een contactverbod in 2017. Binnen de 10 dagen moet hij zich melden in een Spaanse gevangenis naar keuze.

  Lucas Hernandez zal zichzelf vervloeken dat hij in 2017 niet de 31 dagen taakstraf afhaspelde. Die straf kreeg de Franse verdediger omdat hij een contactverbod met zijn vriendin - waar hij nog steeds een relatie mee heeft - negeerde. 

   

  Neen, Hernandez had geen trek in die taakstraf. Dus moest hij vandaag opnieuw verschijnen voor de rechtbank in Madrid. Dit keer was de rechter minder mild: een vonnis van 6 maanden celstraf hangt de speler van Bayern München boven het hoofd.

   

  Hernandez heeft nog 10 dagen om in hoger beroep te gaan en zijn straf te verminderen. Anders moet hij zich aanmelden bij een Spaanse gevangenis naar keuze, waar hij zal verblijven tot midden april.

   

  Bayern München hoopt dat de verdediger inzetbaar is voor de wedstrijd tegen Benfica in de Champions League van woensdag. Dat zou wel eens de laatste match van zijn seizoen 2021-2022 kunnen worden...

  Lees ook: