Tour 2022: kasseien, een rit in ons land, Alpe d'Huez... deze 5 ingrediënten zijn al blootgelegd

  Vandaag maakt de organisatie van de Ronde van Frankrijk het officiële parcours bekend voor volgend jaar. Velowire.com maakt er een levenswerk van om het rittenschema al voor de officiële presentatie te onthullen. Hieronder 5 geheimen die lijken te zijn blootgelegd.

  Een kasseirit met aankomst in Wallers-Arenberg?

  Samen met waaiers is het de nachtmerrie van iedere klassementsrenner: kasseien.

   

  Toch mogen de kandidaat-winnaars zich opmaken voor een rit met een vleugje Parijs-Roubaix. Meerdere stroken uit de gevreesde klassieker zouden wel eens hun opwachting kunnen maken in rit 5.

   

  Er zou namelijk een aankomst zijn in Wallers-Arenberg, waardoor er onvermijdelijk enkele kasseistroken verteerd moeten worden.

  Belgische ritstart in Binche

  Mogen we ons opmaken voor een Belgisch volksfeest? Alles doet vermoeden van wel. Meerdere Franse en Waalse media meldden al dat het Henegouwse Binche de startplaats wordt van de zesde rit.

   

  De burgemeester gaat alvast naar de officiële presentatie. Dan moeten we er geen tekeningetje bijmaken, zeker?

   

  Wat sowieso al vaststaat: de "Grand Départ" is dit jaar voor Denemarken. In hoofdstad Kopenhagen zal een tijdrit van 13 kilometer gereden worden en vervolgens ook nog twee spintersetappes in Nyborg en Sonderberg. 

  Terugkeer naar Alpe d'Huez

  De Nederlanders kunnen weer hun hart ophalen. Voor het eerst sinds de Tour van 2018 zou de mythische Alpe d’Huez zijn terugkeer maken in het parcours.

   

  De Alpenklim met 21 haarspeldbochten zou op 14 juli - de Franse feestdag - voor vuurwerk moeten zorgen. Ook de Col du Granon zou overigens in het parcours worden opgenomen.

  Opnieuw spektakel op La Planche des Belles Filles?

  La Planche des Belles Filles blijft de Tour-directie verleiden. Voor de 6e keer in 10 jaar zou de karavaan naar de Vogezencol trekken.

   

  De laatste keer, in 2020, was alvast onvergetelijk: toen greep Tadej Pogacar in een klimtijdrit alsnog het geel na een complete inzinking van Primoz Roglic.

   

  Dit keer zou het gaan om een rit in lijn, met daarbij dezelfde onverharde slotkilometer uit 2019.

   

  Ook de Tour de France voor vrouwen zou een rit naar La Planche des Belles Filles bevatten. 

  Een (beslissende?) tijdrit op de voorlaatste dag

  Zorgt een tijdrit alweer voor de beslissing in de Tour? Met een race tegen de klok op de voorlaatste dag lijkt de kans niet onbestaande.

   

  Volgens Velowire zou er een tijdrit van ruim dertig kilometer op het programma staan in het departement Lot, tussen de stadjes Lacapelle-Marival en Rocamadour.


  Een lokale handelsvereniging kondigde het nieuws zelfs al aan op social media, maar verwijderde de post snel.

   

  Al is er uiteraard maar één zekerheid: op de slotdag finisht de Tour op de Champs-Élysées.

  Volg de presentatie morgen LIVE op Sporza

  U hoeft niks te missen van de voorstelling van het Tour-parcours. Vanaf 11.30  uur kunt u het hele gebeuren via livestream volgen in onze app en onze website sporza.be.