Afscheid in mineur: Kreder houdt gebroken rib en klaplong over aan Roubaix-val

  Wesley Kreder was jarenlang een trouwe soldaat van Intermarché-Wanty Gobert.

  Wielrenner Wesley Kreder heeft een gebroken rib en een klaplong overgehouden aan zijn val in Parijs-Roubaix. Het seizoen van de 30-jarige Nederlander is daardoor voorbij. "Helaas was Parijs-Roubaix dus mijn laatste race voor Intermarché-Wanty Gobert", schrijft Kreder op Twitter.

  Wesley Kreder zwaait Intermarché-Wanty Gobert gehavend uit.

   

  De Nederlander had vorige week bekendgemaakt dat hij de Belgische ploeg gaat ruilen voor Cofidis. Kreder wordt daar onder anderen herenigd met Guillaume Martin, de nummer 8 van de laatste Tour de France, waarmee hij eerder bij Wanty reed. 

   

  Kreder was een van de ongelukkigen die de Franse kasseien afgelopen zondag tijdens Parijs-Roubaix kuste. Hij hield er een gebroken rib en een klaplong aan over.