Ga naar de inhoud

"4 mannen met een machete" vallen renner van Alpecin-Fenix aan op training

 vr 8 oktober 2021 10:53
Alexander Richardson rijdt voor het Belgische Alpecin-Fenix.

Een rustig trainingsritje werd het niet. De Britse wielrenner Alexander Richardson (Alpecin-Fenix) is gisterenmiddag tijdens zijn training aangevallen. In de buitenwijken van Londen werd zijn fiets door 4 vermomde mannen hardhandig gestolen. 

De Britse wielrenner Alexander Richardson (Alpecin-Fenix) is gisterennamiddag tijdens een trainingsrit in de omgeving van Londen aangevallen door vier personen. 

 

Hij werd achtervolgd door twee motoren in Richmond Park, ten zuidwesten van de Britse hoofdstad. De aanvallers, gewapend met messen, dwongen hem na een intentionele aanrijding om zijn fiets af te staan.

"Ik dacht gewoon aan mijn leven en gaf mijn fiets af"

"Ik heb een choquerende dag meegemaakt", schreef de 31-jarige renner donderdagavond op Instagram. 

 

"Ik was mijn training aan het afmaken toen twee motoren en vier mannen met bivakmutsen me begonnen te volgen. Ik wist meteen heel goed dat ze mijn fiets wilden stelen." 

 

"Dus begon ik na te denken over wat het beste was om te doen. Ik reed dan naar het dichstbijzijnde café, dat 500 meter verderop lag." 

Ze haalden een lange machete tevoorschijn en bedreigden me

Alexander Richardson

"Op dat moment reden ze me gewoon aan met een snelheid van 60 kilometer per uur. Ze haalden een lange machete tevoorschijn en bedreigden me. Ik dacht gewoon aan mijn leven en gaf mijn fiets af."   

 

"Ik heb nu snijwonden, kneuzingen en een gezwollen heup. Wees voorzichtig als je in de buurt rijdt", besloot Richardson.

 

De lokale politie verklaarde op Twitter dat er een onderzoek zal worden ingesteld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alexander Richardson: de rijke beurshandelaar die renner werd

Alpecin-Fenix-renner Alexander Richardson is een buitenbeentje in het wielerpeloton. 

 

De 31-jarige Brit was een succesvol beurshandelaar totdat hij 6 jaar geleden voor het eerst op een koersfiets zat. Richardson was meteen verkocht.

 

Op het hoogste toneel was Richardson nog niet vaak te zien. Maar een niveautje lager was hij wel al succesrijk: Richardson won bij ons al de Omloop van het Waasland, Puivelde Koerse en Zwevezele Koers.

Lees ook: