Contador doet opvallende onthulling: "Overwoog om vorig jaar de Giro te rijden"

  Iedereen had wel eens een gek idee tijdens één van de corona-lockdowns. Ook Alberto Contador (38), blijkt nu. De Spanjaard geeft in een interview met "La Gazzetta dello Sport" toe dat hij een eenmalige comeback overwoog in de Giro vorig jaar.

  Iedereen weet dat de liefde van Alberto Contador voor de Giro groot is. El Pistolero schreef twee keer - zijn zege van 2011 werd hem ontnomen door dopinggebruik - de grote ronde op zijn naam.

   

  Tijdens coronapandemie flakkerde het vuur bij Contador weer op. "Tijdens de lockdown trainde ik veel", vertelt hij in een interview met "La Gazettta dello Sport". "Mijn conditie was dezelfde als toen ik stopte (in 2017, red.) Wat meer kilo's wel, maar die zou ik weggewerkt hebben door te trainen."

   

  "Op een bepaald moment dacht ik erover na om terug te keren voor één race: de Giro van 2020. Maar uiteindelijk heb ik het uit mijn hoofd gezet."

   

  Contador is momenteel ploegleider bij het Italiaanse team Eolo-Kometa. Tijdens hun eerste grote ronde - de Giro, uiteraard - boekte zijn renner Lorenzo Fortunato een memorabele zege op de Zoncolan.

  Contador had vooraf beloofd dat hij van Madrid naar Milaan zou fietsen als zijn ploeg zou stunten met een ritzege. Die belofte kwam hij enkele weken geleden na door de 1.600 kilometer in zes dagen af te leggen.

  Contador is nu, net zoals Ivan Basso, ploegleider bij Eolo-Kometa.