Wilfried Peeters: "De concurrentie zal zaterdag wel zien wie we uitspelen"

  2 van de Quick-Step-pionnen voor zaterdag: Joao Almeida en Remco Evenepoel.

  Deceuninck-Quick Step komt in de Ronde van Lombardije aan de start met maar liefst 3 kanshebbers op de overwinning: Remco Evenepoel, de Portugees Joao Almeida en wereldkampioen Julian Alaphilippe. Ploegleider Wilfried Peeters licht een tipje van de sluier.

  Met de Ronde van Lombardije staat zaterdag het laatste monument op de wielerkalender van 2021. Deceuninck-Quick Step vaardigt een stevige equipe af.

   

  "Wij kunnen meerdere pionnen uitspelen én vooruitsturen: Remco Evenepoel, wereldkampioen Alaphilippe en Joao Almeida. De concurrentie zal het zaterdag wel zien", knipoogt Wilfried Peeters.

   

  Als concurrenten schuift de ploegleider ook 3 namen naar voren. "Pogacar is in orde, net als Michael Woods en Primoz Roglic."

   

  "Die laatste moeten we proberen te isoleren met ons trio. We mogen niet wachten tot de laatste klim", vindt Peeters.

  We mogen zaterdag niet wachten tot de laatste klim.

  Wilfried Peeters

  Geen bezoek aan plaats van onheil: "Recuperatie krijgt voorrang"

  Het parcours ziet er dit jaar anders uit. Goed nieuws voor Remco Evenepoel: de akelige afdaling van de Sormano staat niet meer op het menu.

   

  Het plan om de plaats van het onheil nog eens op te zoeken, heeft de ploeg laten varen.

   

  Wilfried Peeters: "Het zou Remco te veel energie gekost hebben, zeker na zijn inspanning van maandag (toen hij met een straf nummer de Coppa Bernocchi won, red). De recuperatie krijgt voorrang."

   

  "We gaan de editie van vorig jaar niet vergeten, maar we staan er wel boven. Dat heeft Remco de voorbije weken ook laten zien. Hij rijdt stilaan weer op het niveau van voor zijn val", besluit de ervaren ploegleider.

  Remco Evenepoel keert (nog) niet terug naar de plaats van het onheil.